Οργανωμένη «επιχείρηση» κυκλώματος διακινήσεων αλλοδαπών

Συνελήφθησαν, προχθές στον Παραπόταμο και στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο μέλη κυκλώματος που ενέχονται σε πληθώρα περιπτώσεων διακινήσεων αλλοδαπών.
Πρόκειται για άτομα, ηλικίας 44 και 49 ετών, σε...
βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράνομης μεταφοράς - προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 40χρονο υπήκοο Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες χθες τα ξημερώματα οργάνωσαν την παράνομη μεταφορά και την περαιτέρω προώθηση στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, πέντε υπηκόων Αλβανίας (ηλικίας 30, 37, 48, 30 και 35 ετών), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο 44χρονος ήταν επιφορτισμένος με τη μεταφορά των αλλοδαπών με Δ.Χ. αυτοκίνητο (ταξί), ιδιοκτησίας του στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας ενώ ο 49χρονος θα φρόντιζε την περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, μέσω της έκδοσης εισιτηρίων λεωφορείου.
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας θα αποκόμιζαν από την παραπάνω προώθηση, συνολικά το χρηματικό ποσό των (1500) ευρώ, που θα καταβάλλονταν στον 40χρονο υπήκοο Αλβανίας, μετά την άφιξη των αλλοδαπών στον τελικό τους προορισμό.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι η εν λόγω οργάνωση ενέχεται σε περισσότερες από (30) περιπτώσεις παράνομων διακινήσεων, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό μεγάλα οικονομικά οφέλη.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ιδιοκτησίας του 44χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.  • Εμφανίσεις: 20

Περιφέρεια Ηπείρου που είσαι; (ΒΙΝΤΕΟ): Στο Ζαγόρι κινδυνεύουν τα γεφύρια της Κοβάτσαινας και του Χάτσιου

Ενώ για το Μέτσοβο το Β΄ 6μηνο 2017 δόθηκε 1,5 εκατ. €, για τα γεφύρια πόσα; - O Πολιτιστικός Σύλλογος Τσεπελόβου “Ο Τσούφλης”, απευθύνεται στην Περιφέρεια Ηπείρου και όλους τους αρμόδιους φορείς 

«Ως πολιτιστικός σύλλογος, εκπροσωπώντας τους κατοίκους του Τσεπελόβου, ζητούμε και απαιτούμε οι αρμόδιοι φορείς να επιληφθούν του θέματος χωρίς άλλες χρονοτριβές και κωλυσιεργίες ώστε να μην “θρηνήσουμε” ακόμα ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Ευελπιστούμε στην ορθή μέριμνα και πλήρη επισκευή των γεφυριών και όχι στη σιωπή, την αδιαφορία και την ανταλλαγή ευθυνών σε όποια ανεπιθύμητη ενδεχόμενη κατάρρευση.

Η έγκαιρη κινητοποίηση σας για την επισκευή τους θα μας βρει σύμμαχο σας. Ειδάλλως, η απραξία σας θα μας βρει απέναντι σας» αναφέρει επισημαίνοντας το πρόβλημα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσεπελόβου “Ο Τσούφλης” και ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση προς προς την Περιφέρεια Ηπείρου και...
όλους τους αρμόδιους φορείς για την έγκαιρη επισκευή των πέτρινων γεφυριών της περιοχής.
Όλο και περισσότερα, όλο και πιο έντονα γίνονται πλέον τα προβλήματα στα πέτρινα γεφύρια της Ηπείρου. Τα περισσότερα έχουν συμπληρώσει πάνω από δύο αιώνες ζωής, με αποτέλεσμα να χρειάζονται άμεσες επεμβάσεις ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της κατάρρευσης.

❓Ερωτηματικό παραμένει το αν διέθεσε χρήματα η Περιφέρεια Ηπείρου για τα πέτρινα γεφύρια και πόσα, τη στιγμή που μόνο στο Μέτσοβο διέθεσε ποάνω από 1,5 εκατ. Ευρώ το Β΄ εξάμηνο του 2017 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) . Στο σύνδεσμο ΕΔΩ δείτε τα τόσα πανέμορφα γεφύρια της Ηπείρου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσεπελόβου "Ο Τσούφλης"
Τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης που υπάρχει για δύο πέτρινα γεφύρια στο Τσεπέλοβο αναδεικνύει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού "Ο Τσούφλης" με επιστολή του προς την Περιφέρεια Ηπείρου, την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, τον Δήμο Ζαγορίου και τα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού.
Σήμερα πολλά δεν χρησιμοποιούνται καν, είναι ξεχασμένα και λησμονημένα. Ωστόσο καταφέρνουν να αντιστέκονται στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. 
Συγκεκριμένα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσεπελόβου “Ο Τσούφλης”, απευθύνει έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς για την έγκαιρη επισκευή των πέτρινων γεφυριών της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, το γεφύρι της Κοβάτσαινας (χτισμένο το 1806) και το γεφύρι του Χάτσιου (χτισμένο το 1804) χρήζουν άμεσης παρέμβασης ώστε να μην καταρρεύσουν.
Πρόκειται για πέτρινα γεφύρια απείρου φυσικού κάλους με μεγάλη ιστορία και τεράστια συνεισφορά στη ζωή των προγόνων μας καθώς χρησίμευαν στην καθημερινή μετακίνηση τους. Πλέον, αποτελούν πόλο έλξης τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών συγκεντρώνοντας ποικίλα σχόλια θαυμασμού.
Αξίζει να αναφερθεί πως προ διετίας, στις 29 Αυγούστου 2016, είχε υπάρξει ενημέρωση του τοπικού συμβουλίου προς τον Δήμο Ζαγορίου και την Αρχαιολογική Υπηρεσία για την αποσάθρωση του νότιου βάθρου του γεφυριού του Χάτσιου αλλά δυστυχώς κανείς δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες. Συν τοις άλλοις, ιδιαίτερη μνεία για το ζήτημα είχε γίνει και σε μεταγενέστερη συνέλευση του Δήμου, παρουσία του δημάρχου Ζαγορίου, στο Τσεπέλοβο το καλοκαίρι του 2017, αλλά για ακόμα μία φορά η έκκληση μας ήταν “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”.
Σήμερα, έπειτα από τις έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα, η ζημιά επεκτάθηκε και στο βόρειο βάθρο με έντονο κίνδυνο για κατάρρευση.

Επιπροσθέτως, στο γεφύρι της Κοβάτσαινας υπάρχει υποχώρηση ενός μεγάλου μέρους πλευρικά επηρεάζοντας τη στατικότητα του σημαντικά.

Μετά την κατάρρευση του γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα, του Θεογέφυρου στη Ζίτσα και της Γκάνας στο Καβαλάρι, ιστορικών πέτρινων γεφυριών του Ελληνικού πολιτισμού, κρίνεται ως ζωτικής σημασίας το ζήτημα.
Ως πολιτιστικός σύλλογος, εκπροσωπώντας τους κατοίκους του Τσεπελόβου, ζητούμε και απαιτούμε οι αρμόδιοι φορείς να επιληφθούν του θέματος χωρίς άλλες χρονοτριβές και κωλυσιεργίες ώστε να μην “θρηνήσουμε” ακόμα ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Ευελπιστούμε στην ορθή μέριμνα και πλήρη επισκευή των γεφυριών και όχι στη σιωπή, την αδιαφορία και την ανταλλαγή ευθυνών σε όποια ανεπιθύμητη ενδεχόμενη κατάρρευση. 
Η έγκαιρη κινητοποίηση σας για την επισκευή τους θα μας βρει σύμμαχο σας. Ειδάλλως, η απραξία σας θα μας βρει απέναντι σας.

Δείτε στις φωτογραφίες πως… κατάντησαν και στο ΒΙΝΤΕΟ παρακάτω πως ήταν πρό 6ετίας

  • Εμφανίσεις: 12

Στους «μνηστήρες» για Ευαγγέλου και ο ΠΑΣ Γιάννινα;

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αναμένεται να είναι μέσα στις ομάδες που θα κινηθούν έντονα στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, γι’ αυτό και δεν είναι λίγα τα ονόματα που ήδη ακούστηκαν, αν και είμαστε ακόμα στον Απρίλιο. Ένα ακόμα προστέθηκε σήμερα, καθώς το contra.gr αναφέρει ότι ο Ευαγγέλου, που δεν έχει αποδεχτεί την πρόταση ανανέωσης του Παναθηναϊκού, απασχολεί ήδη ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό. Οι «μεγάλοι» βλέπουν στο πρόσωπό του έναν νέο Ρέτσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ ΠΑΣ και Παναιτωλικός μπορούν να του δώσουν πιο εύκολα πρόσβαση στην ενδεκάδα. Άλλωστε ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε τον δρόμο στον Μαυροπάνο που ήταν κι αυτός μικρός και έχει αποδείξει ότι δίνει ευκαιρίες. [...]
  • Εμφανίσεις: 36

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ δεν θα φύγουν από τη Συρία

LABROF-RUSSIA

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εκτίμησε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από τη Συρία και εξέφρασε την ελπίδα οι επαφές που θα έχει με Γάλλους αξιωματούχους να ξεκαθαρίσουν τη συνεργασία ανάμεσα στη χώρα του και τη Δύση αναφορικά με την εξεύρεση λύσης στην κρίση στη Συρία.

«Πολλές χώρες προωθούν ανοικτά την πολιτική τους του διχασμού της Συρίας. Οι ΗΠΑ επιμένουν ότι μοναδικός τους στόχος ήταν να εκδιώξουν τους τρομοκράτες από τη Συρία και να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Όμως παρά τις υποσχέσεις τους, παρά τις δηλώσεις του (Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ) Τραμπ, οι ΗΠΑ στην πραγματικότητα εδραιώνουν την παρουσία τους στην ανατολική όχθη του Ευφράτη και δεν πρόκειται να αποσυρθούν από εκεί (…) Παρεμπιπτόντως ενθαρρύνονται από τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι (…) ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός πρέπει να παραμείνει μέχρις ότου αποκατασταθεί η τάξη στη Συρία, η τάξη που συμφέρει τις δυτικές χώρες», σημείωσε ο Λαβρόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο.

«Ελπίζω έπειτα από τις συζητήσεις μας με τους Γάλλους συναδέλφους μας να ξεκαθαρίσουμε πώς θα συνεργαστούμε για την επίλυση της συριακής κρίσης», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

«Χθες ο Ρώσος και ο Γάλλος πρόεδρος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας ο Βλαντίμιρ Πούτιν περιέγραψε την προσέγγιση της Ρωσίας και επιβεβαίωσε την ετοιμότητά μας να συντονίσουμε τη δράση μας με τους Γάλλους εταίρους μας», κατέληξε ο Λαβρόφ.

  • Εμφανίσεις: 20

«Σαλάχι», το υπερόπλο που ετοιμάζεται να αποκτήσει η Τουρκία [βίντεο]

wattozz

Στηριζόμενο στη λογική ενός υποβρύχιου drone, το "Wattozz" (όπως ονομάζεται το σαλάχι στα τούρκικα) είναι άκρως απειλητικό και έχει ως αποστολή να επιφέρει καίρια πλήγματα στους εχθρούς της Τουρκίας.

Την κατασκευή της υποβρύχιας κινητής νάρκης έχει αναλάβει η εταιρεία Abayraclar Savunma. Το τουρκικό "σαλάχι" είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και τιτάνιο, είναι καλυμμένο με σιλικόνη και στη θέση των ματιών του διαθέτει δύο κάμερες, ενώ είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρομαγνήτες. Μπορεί να κινείται με ταχύτητα 5,5 κόμβων και έχει αυτονομία 12 ώρων.

Οι βασικές αποστολές του είναι δύο, σύμφωνα με την Daily Sabah: Να ανατινάζει εχθρικά πλοία και να τα κατασκοπεύει. Χάρη στους ηλεκτρομαγνήτες τους, μετατρέπεται σε υποβρύχια κινούμενη νάρκη προκειμένου να πραγματοποιεί φονικές επιθέσεις σε πλοία. Παράληλα, λειτουργεί και ως κατάσκοπος, στέλνοντας κρυπτογραφημένα μηνύματα, μιμούμενο τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν φάλαινες και δελφίνια στο βυθό.

Το τουρκικό "σαλάχι" είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί ύπουλα στο βυθό, αφού μπορεί να "κοιμάται" στο βυθό όταν δεν είναι σε αποστολή και είναι εφοδιασμένο με ειδικά συστήματα αυτοπροστασίας απέναντι στα μεγάλα ψάρια που μπορεί να το απειλήσουν.

Το τουρκικό σαλάρι αναμένεται να "απελευθερωθεί" στις τουρκικές θάλασσες μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Η κατασκευή του διήρκησε πάνω από δύο χρόνια και έγινε σε συνεργασία της τουρικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Καραντενίζ της Τραπεζούντας.

 

  • Εμφανίσεις: 20

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS