Το κουτάλι που φτιάχνει τη γεύση της τροφής

Το κουτάλι που φτιάχνει τη
Αυτό το κουτάλι υποτίθεται ότι βελτιώνει τη γεύση της τροφής, αναπαράγοντας την εμπειρία του να γλείφουμε τα δάχτυλά μας. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει το στούντιο Michel/Fabian, από το οποίο προέκυψε το Goûte (η ονομασία προέρχεται από τη γαλλική λέξη «goût» που σημαίνει «γεύση», καθώς και την επίσης γαλλική λέξη «goutte» που σημαίνει «σταγόνα ενός υγρού»).

Είναι προϊόν πολύχρονης έρευνας ενός εκ των ιδρυτών του στούντιο, του Andreas Fabian, στο πώς ο σχεδιασμός των επιτραπέζιων σκευών μπορεί να επηρεάσει την αντίληψη των ανθρώπων για την τροφή και τη γεύση.

Η άκρη του Goûte είναι σχεδιασμένη σαν την άκρη ενός δαχτύλου και προορίζεται για την απόλαυση παχιών, με κρεμώδη υφή, λιχουδιών.

Στο Crossmodal Research Laboratory του πανεπιστημίου της Οξφόρδης έγινε πείραμα: προέκυψε ότι το Goûte βελτιώνει σε ποσοστό 40% τη γεύση της συγκεκριμένης τροφής που απολαμβάνουμε, χρησιμοποιώντάς το.

+ Σας ενδιαφερουν...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS