Ρομποτική χειρουργική και θεραπεία υπογονιμότητας

Προβολή άρθρων του συγγραφέα & Γεώργιος Ιωαννίδηςavatar κλείσιμοΣυγγραφέας: Γεώργιος Ιωαννίδης Όνομα: Γεώργιος Ιωαννίδης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Site: http://www.gonimotis.gr/
Site 2: http://www.iator.gr/microsites/ioannidis_georgios

Προβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις: 01 Οκτωβρίου 2014, 9 προβολές

robotiki1

Πολλές δύσκολες επεμβάσεις που απαιτούν ακρίβεια και ανώτερη οπτική ευκρίνεια στη γενική χειρουργική, την ουρολογία, την καρδιοχειρουργική, τη θωρακοχειρουργική (ολική ενδοσκοπική εγχείρηση μοσχεύματος bypass στεφανιαίας αρτηρίας), την αγγειοχειρουργική (αποκατάσταση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής) και την παιδιατρική χειρουργική μπορούν να πραγματοποιηθούν πλέον με τα ρομπότ.

Η ρομποτική χειρουργική πετυχαίνει μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας, τόσο σε εγχειρήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα με λαπαροσκοπικές τεχνικές, όσο και σε δύσκολες περιπτώσεις ‘ανοιχτών’ επεμβάσεων.

Η διείσδυση της ρομποτικής χειρουργικής στις γυναίκες για αντιμετώπιση προβλημάτων υπογονιμότητας είναι  παγκοσμίως μικρή, μια και το πολύ μεγάλο κόστος της συγκριτικά με την λαπαροσκοπική χειρουργική δεν υπερκαλύπτει τα πλεονεκτήματά της. Η θεραπεία κύστεων ωοθήκης, παθολογικών σαλπίγγων, ινομυωμάτων και ενδομητρίωσης είναι τόσο αποτελεσματική με την λαπαροσκοπική χειρουργική, έτσι ώστε και στο μέλλον η ρομποτική χειρουργική, ακόμη και αν γίνει οικονομικότερη, να μην έχει την καθολική αποδοχή.

Tags: Αλεξάνδρα Γεωργακοπούλου, Γεώργιος Ιωαννίδης, θεραπεία, ρομποτική χειρουργική, υπογονιμότητας

Trackback from your site.

Επικοινωνία - Ερωτήσεις

Ρομποτική χειρουργική και θεραπεία υπογονιμότητας

Πηγη: iator.gr

+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS