ΓΑΚ: Τεκμήρια του αγώνα και

ΓΑΚ: Τεκμήρια του αγώνα και της απελευθέρωσης

«Λόγος και εικόνα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο του 19ου αι. Εικόνες, βιβλία, συγγράμματα. Τιμή στον Νίκο Ψημμένο. Συν μια σύγχρονη πρόταση του Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη» : είναι ο τίτλος της έκθεσης την οποία συνδιοργανώνουν τα Γ.Α.Κ.-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου με την ευκαιρία των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων από τον οθωμανικό ζυγό «Ελευθέρια» στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ι.Α.Μ.Η. (Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ηπείρου).

Ο Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης παρουσιάζει δύο βιβλία τέχνης. Το πρώτο ονομάζεται «EPHEMERIDE1» και το δεύτερο «ΕΙΡΗΣΘΩ». Το πρώτο είναι ένας σκοτεινός θάλαμος που περιέχει ηλιοτυπίες (τεχνική του 19ου αι. χωρίς λόγια. Το «ΕΙΡΗΣΘΩ» είναι ένα ποιητικό βιβλίο, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να αποκαλύψουν την εικόνα και το λόγο μέσω των αισθήσεων (βαθυτυπίες-μπρέιλ).

  • Εμφανίσεις: 45
Γιάννινα: Ο Όμιλος της

Γιάννινα: Ο Όμιλος της Πειραιώς έκοψε την πίτα

Σε μία όμορφη και ζεστή εκδήλωση που έγινε στα Γιάννινα, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής Αντώνης Γούσης και οι Περιφερειακοί Διευθυντές Άγγελος Κάνιστρας και Ιάκωβος Βλαμιάδης.

  • Εμφανίσεις: 123
Εκδηλώσεις Μνήμης στο Χάνι

Εκδηλώσεις Μνήμης στο Χάνι Εμίν Αγά

Στο Χάνι Εμίν Αγά, εκεί όπου βρίσκονταν το Γενικό Στρατηγείο του Ελληνικού Στρατού, συνεχίστηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την 104η Επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

Στο μνημείο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

  • Εμφανίσεις: 44
Ο Σύλλογος Βρεφονηπιοκόμων

Ο Σύλλογος Βρεφονηπιοκόμων έκοψε την πίτα του

Παρουσία όλων των μελών του, ο Σύλλογος Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Το ΔΣ ευχαριστεί θερμά για την ανταπόκριση αφού για πρώτη φορά από τη λειτουργία του διοργάνωσε τη κοπή της πίτας σε μία εκδήλωση γεμάτη με μουσική και χορό.

μαζί με χορό με αφορμή την αποκριά βράδυ με ζωντανή μουσική φαγητό και χορό.

  • Εμφανίσεις: 115
Το πιο κεφάτο καρναβάλι

Το πιο κεφάτο καρναβάλι γυναικών έγινε στην Άρτα!

Το πιο πετυχημένο Καρναβάλι των Γυναικών Άρτας, με χιούμορ, σάτιρα και κέφι... Παρέλασαν 24 γκρουπ και 14 άρματα με χρώματα, ρυθμό και ζωντάνια στον κατάμεστο από κόσμο κεντρικό δρόμο της πόλης.

Γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, μέλη συλλόγων, σχολών χορού και παιδιά σχολείων και φροντιστηρίων, έβαλαν την πινελιά τους σε αυτή την καθιερωμένη, εδώ και τριάντα έξι χρόνια αποκριάτικη γιορτή στην πόλη της Άρτας.

Η παρέλαση ξεκίνησε με τα «KrotalArta» και ακολούθησε το λάβαρο του Καρναβαλιού το οποίο έχει αφετηρία το 1982.

  • Εμφανίσεις: 91
Αναβλήθηκαν λόγω

Αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας οι αποκριάτικες εκδηλώσεις

Αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που είχε ετοιμάσει για το μεσημέρι της Κυριακής, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.

Οι κουδουνάτοι και οι άλλες φιγούρες, ήταν αδύνατο να νικήσουν την βροχή και να πλέξουν το γαιτανάκι στην κεντρική πλατεία..

Η απογοήτευση δεκάδων μελών των πολιτιστικών συλλόγων που ετοιμάζονταν από μέρες ήταν μεγάλη...

  • Εμφανίσεις: 254
Τσερίτσανα: Τιμήθηκαν οι

Τσερίτσανα: Τιμήθηκαν οι «Άντρισσες» Γυναίκες για τον αγώνα τους

ΦΩΤΟ

Με τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τις «Άντρισσες Γυναίκες των Τσεριτσάνων» άνοιξε το πρόγραμμα για τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων.

Ο Δήμος Δωδώνης σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσεριτσάνων τίμησε τις γυναίκες, που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στον αγώνα για την απελευθέρωση. Τις γυναίκες εκείνες που αψήφησαν κινδύνους και δυσκολίες και σκαρφαλώνοντας στα «Δυο Βουνά» της Ολύτσικας, μετέφεραν κανόνια και πολεμοφόδια.

  • Εμφανίσεις: 118
Οι κουδουνάτοι και η

Οι κουδουνάτοι και η «γκαμήλα» παίρνουν θέση στην πλατεία!

Η ώρα για το μεγαλύτερο ξεφάντωμα της χρονιάς έφτασε.. Είναι η ώρα της Αποκριάς. Στα Γιάννινα το γλέντι ξεκινά την Κυριακή, στη μία και μισή το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία.

Μετά την ολοκλήρωση του Μπιζάνιου δρόμου, οι καρναβαλιστές θα πάρουν σειρά. Μικροί και μεγάλοι.

Στην πλατεία θα συναντηθούν οι κουδουνάτοι, η γκαμήλα και πολλοί άλλοι προκειμένου να πλέξουν το γαϊτανάκι και να αναβιώσουν άλλα γιαννιώτικα έθιμα της Αποκριάς.

  • Εμφανίσεις: 123
Παρουσίαση βιβλίου: Το

Παρουσίαση βιβλίου: Το Πανόραμα του Νισήμ Λεβή

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και οι Eκδόσεις Καπόν παρουσιάζουν την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 8.30 μ.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», το βιβλίο του Αλέξανδρου Μωυσή με πρόλογο του Μαρκ Μαζάουερ "Το Πανόραμα του Νισήμ Λεβή 1898-1944".

Χαιρετισμοί:

Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου

  • Εμφανίσεις: 89
Μία έκθεση για την ενίσχυση

Μία έκθεση για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Βασίλη Τσιούρη "Αδάμαστη Φύση" που φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο "Δημήτρης Χατζής".

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.

  • Εμφανίσεις: 102

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS