Με επιτυχία το σεμινάριο ειδικών για τη «Χαρισματικότητα»Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο ειδικών για τη «Χαρισματικότητα» που πραγματοποίησε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Χαρισματικών και Ταλαντούχων Παιδιών, την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 με θέμα:

«Χαρισματικά παιδιά, έφηβοι και ενήλικες: μια κριτική προσέγγιση στις εκτιμήσεις, στις διαγνώσεις και στις παρεμβάσεις».

Εισηγήτρια ήταν η κα Ανδρούτσου Βάσω (Συστημική οικογενειακή θεραπεύτρια, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Χαρισματικών και Ταλαντούχων Παιδιών), η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στα χαρακτηριστικά των χαρισματικών ατόμων, στις λανθασμένες εκτιμήσεις και διαγνώσεις, στις προσπάθειες παρέμβασης με τρόπους που συχνά θεωρείται πως «παραβιάζουν» την οντότητα του χαρισματικού ατόμου, στους τρόπους υποστήριξης κ.α.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, επισκέπτες υγείας φορέων που έρχονται σε άμεση επαφή με παιδιά, εφήβους, ενήλικες (Κέντρο κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηγουμενίτσας, ΣΣΝ, ΚΕΣΥΠ, Κέντρου Πρόληψης Αριαδνη , ΔΙΕΚ ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών κ.α.).

Το Σεμινάριο προλόγισε η κα Κόντου (Διευθύνουσα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών) και η κα Πέτσιου Σπυριδούλα (Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΨΥ, Ψυχολόγος).Την δράση συντόνιζε η κα Παπαγιαννοπούλου Αθανασία (Νοσηλεύτρια).

Τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του ΚΨΥ (Αθανασίου Ε.,Δήμα Α.,Μπάζιου Ν.,Χριστοφίδου Γ.,Πλασκασοβίτη Α, Παπαγιαννοπούλου Α) και η Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΨΥ (Πέτσιου Σπυριδούλα) ευχαριστούν θερμά την εισηγήτρια κα Ανδρούτσου για την εμπεριστατωμένη της εισήγηση, την άριστη συνεργασία και τη θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα μας για δεύτερη φορά και φυσικά τους συμμετέχοντες χωρίς την παρουσία των οποίων δε θα ήταν εφικτή η επιτυχία του σεμιναρίου.

Επιπλέον ευχαριστούμε ακόμη μια φορά τα τοπικά ΜΜΕ για την ανιδιοτελή προβολή των δράσεων του ΚΨΥ.


 • Εμφανίσεις: 49

Το κλάμπ ιδιοκτητών της Φερράρι στην Ήπειρο τον ΙούνιοΤο κλάμπ ιδιοκτητών της Φερράρι θα βρεθεί στην Ηγουμενίτσα, αλλά και στις άλλες πόλεις της Ηπείρου, στις 8, 9 ΚΑΙ 10 Ιουνίου! 
Τα αυτοκίνητα θα συμμετάσχουν σε διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες θα καλυφθούν από ΜΜΕ της Ιταλίας και της Ελλάδας (Cosmote Tv, Star Channel κ.α.), με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον που προκαλούν ανά τον κόσμο τέτοιες εκδηλώσεις. 
Πρόκειται για εκδήλωση – συνάντηση πολυτελών Sport Αυτοκινήτων Ferrari, οι ιδιοκτήτες των οποίων επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα και η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, στηρίζεται και συντονίζεται από την Περιφέρεια Ηπείρου και συμμετέχουν στη διοργάνωσή του Δήμοι, η ΕΛΕΤΑ SPORT και ιδιωτικοί φορείς. 


 

 • Εμφανίσεις: 47

11η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Γραικοχωρίου


Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος» διοργανώνει στα πλαίσια της εορτής της Αγίας Τριάδας την 11η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών την Κυριακή 27 Μαΐου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολειού Γραικοχωρίου μετά το πέρας του Εσπερινού και της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας .
Μια γιορτή θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής η οποία στηρίζεται από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, το ΠΑΚΠΠΟ, την Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου αλλά και από φίλους του συλλόγου και αρκετούς εθελοντές.
Ένα συναπάντημα που σκοπός του είναι η αναβίωση, η διατήρηση και η προβολή των Παραδοσιακών Χορών, των ηθών και των εθίμων των διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας.
Μ’ ένα πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα με Χορούς και Τραγούδια από το Μακεδονία , Θρακη και Ήπειρο, το Γραικοχώρι θα γεμίσει από τους μοναδικούς ήχους των Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων και τα απαράμιλλα χρώματα και σχέδια των τοπικών παραδοσιακών φορεσιών της Πατρίδας μας.

Σας περιμένουμε να χαρείτε σε μια δροσερή όαση πολιτισμού, μια γιορτή επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν, τιμούν και σέβονται την Παράδοση.
Σας προσκαλούμε και να γευτείτε παραδοσιακό βραστό κοκκινιστό κρέας με κριθαράκι και κρασί δωρεάν γύρω από ένα κοινό τραπέζι σε ένα δείπνο γεμάτο από Αγάπη στο όνομα της Αγίας Τριάδος.

Η παρουσία σας αποτελεί τιμή για μας.


 

 • Εμφανίσεις: 44

Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα την «Οστεοαρθρίτιδα»
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ηγουμενίτσας διοργανώνουν την Τετάρτη 23 Μάϊου 2018 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας «Πάνθεον», ημερίδα με τίτλο «Οστεοαρθρίτιδα», με ομιλητές:

· Τάτσης Παναγιώτης, Κοινωνικός Λειτουργός, Βοήθεια στο Σπίτι, με θέμα: «Ο θεσμός του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι»

· Μπόζιος Παναγιώτης MD, MSc, PhD, Ειδικός Ρευματολόγος Διδάκτωρ Ρευματολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , με θέμα: «Οστεοαρθρίτιδα: Μία χρόνια νόσος»

· Κωστής Σωτήρης, Ορθοπαιδικός – Χειρουργός, με θέμα: «Ενδείξεις χειρουργικής αντιμετώπισης οστεοαρθρίτιδας – τεχνικές»

· Κατσαρός Σπύρος, Φυσικοθεραπευτής M.Sc, με θέμα: «Συντηρητική θεραπεία και μετεγχειρητική αποκατάσταση στην οστεοαρθρίτιδα γόνατος»

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κα Άντζελα Μπέζα, Νοσηλεύτρια


 • Εμφανίσεις: 67

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας: Ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας»


Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας σας προσκαλεί στην Ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας.

Εισηγήτρια:
Παναγιωτακοπούλου Αθανασία: Ψυχίατρος, Msc, Επιμελήτρια Β’ Ε.Σ.Υ., Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ‘’Γ. Χατζικώστα΄΄, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων.

Συντονίζει:
Πέτσιου Σπυριδούλα: Ψυχολόγος, Msc, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας του Γ.Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών.

Οι Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας είναι η βοήθεια που παρέχεται σε ένα άτομο που αναπτύσσει ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας ή δυσφορίας (π.χ. αυτοκτονικότητα, επιθετικότητα, κρίση πανικού, κατάθλιψη).

Απευθύνονται:
 • στον γενικό πληθυσμό.
 • σε φροντιστές υγείας και συγγενείς πασχόντων.
 • σε επαγγελματίες υγείας, όχι απαραίτητα σε ειδικούς ψυχικής υγείας.
 • σε επαγγελματίες που έρχονται σε άμεση επαφή με ψυχικά πάσχοντες (π.χ. αστυνομικούς, πληρώματα ΕΚΑΒ).
Έχουν ως στόχο:
· τη διατήρηση της ζωής ενός ατόμου, που μπορεί να είναι επικίνδυνο για τον εαυτό του ή για τους άλλους.
· την παροχή βοήθειας για την αποτροπή της εξέλιξης μιας ψυχικής ασθένειας σε μια βαρύτερη μορφή.
· την προώθηση της αποκατάστασης της ψυχικής υγείας.
· την ανακούφιση ενός ατόμου που υφίσταται μια ψυχική ασθένεια.

 • Εμφανίσεις: 61

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Τιμήθηκε σε Πόποβο και Μαζαρακιά η συνεισφορά των Ποποβιτών στους απελευθερωτικούς αγώνες
 2. 11η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Γραικοχωρίου
 3. Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας: Ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας»
 4. Ηγουμενίτσα: Σεβασμός στην Διαφορετικότητα
 5. Το τριήμερο πρόγραμμα των εορτών Σουλίου σε Παραμυθιά και Σούλι
 6. Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα την «Οστεοαρθρίτιδα»
 7. Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση των ΤΡΩΑΔΩΝ του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας
 8. Παραδοσιακά ἤθη καί ἔθιμα ζωντάνεψε ἡ ἐνορία Κεστρίνης στό ἐξωκκλῆσι τοῦ ἁγίου Νικολάου...
 9. Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα την «Οστεοαρθρίτιδα»
 10. Το τριήμερο πρόγραμμα των εορτών Σουλίου σε Παραμυθιά και Σούλι
 11. Στις 3 Ιουνίου ο 7ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών
 12. Το Φιλιάτι γιορτάζει την Αγία Τριάδα
 13. Σεμινάριο Ειδικών για τη «Χαρισματικότητα» στο Κ.Ψ.Υ .Ηγουμενίτσας
 14. Ηγουμενίτσα: Σεβασμός στην Διαφορετικότητα
 15. Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας: Ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας»

+ Σας ενδιαφερουν...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS