Ηπειρωτικα Νεα

Πρέβεζα:Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε επιχείρηση για την έλλειψη μηχανήματος POS

Πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλλαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας σε τουριστικό γραφείο του Δήμου Ζηρού γιατί σε διενεργηθέντα έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε προβεί στην απόκτηση τερματικού αποδοχής πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα POS ως όφειλε,όπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας. Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο μπορεί να υποβληθεί προσφυγή από τον ενδιαφερόμενο ωστόσο η εμπρόθεσμη άσκηση της προσφυγής και τυχόν υποβολή αίτησης αναστολής δεν αναστέλλουν την είσπραξη του 20% του προστίμου το οποίο όμως συμψηφίζεται ή επιστρέφεται ολικά ή μερικά (ανάλογα με την περίπτωση) στον δικαιούμενο μετά την έκδοση της απόφασης, από το Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Άρτα, λόγω του «Arta's Night Run 1881

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων το Σάββατο 23-06-2018 κατά τις ώρες 20:30 έως 23:00, στις οδούς: Β.Κων/νου, Περιφερειακή Οδό (από το ύψος της πλατείας Ζέρβα έως το Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας), Γόργου, Κομνηνών, Μπιζανίου, Νικ.Αγγέλου, Αμβρακίας, Τζαβέλλα, Βασ.Πύρρου, Αγ.Βασιλείου, Σκουφά, Ζάρρα, παρόχθια οδό ποταμού Αράχθου, Λυσσιμάχου Ολυμπιονίκου, Λέοντος, Κομμένου,Ορλάνδου Β.Κων/νου. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την οδό Κατσιμήτρου και την Περιφερειακή Οδό. Επίσης, δε θα επιτρέπεται η στάθμευση των οχημάτων στις οδούς: Ορλάνδου, Παλαιολογίνης και Αποκαύκου.

[Ελλάδα]Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο για την Μακεδονία την Τετάρτη μπροστά στο ΥΜΑΘ

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 19:00 μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Μετά την παρανόηση που έγινε με εκδήλωση στο Facebook που καλούσε τους πολίτες στο εν λόγω συλλαλητήριο και ανέφερε ως διοργανωτές τους "ΜΑΣΤΕΡ ΤΖΕΝΤΑΙ, ΜΑΣΤΕΡ ΝΙΝΤΖΑ, ΚΑΙ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ", οι διοργανωτές προχώρησαν στην δημιουργία νέου event στο Facebook.

Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι η «Μακεδονία είναι μόνο ελληνική» και διαδηλώνουμε «ενάντια στο ξεπούλημα και τη βία», ενω αναφέρεται πως δεν θα υπάρχουν τοποθετήσεις πολιτευτών.

«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Ενάντια στο ξεπούλημα και στη βία διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας. Ήρθε η ώρα να ακουστεί ο Ελληνικός λαός. Σεβόμαστε την δημοκρατία, η οποία επιβάλλει να μην υπάρχει κομματικό χρώμα σε ένα εθνικό θέμα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Για αυτό το λόγο δεν θα υπάρξουν τοποθετήσεις πολιτευτών ή επίδοξων πολιτευτών, ούτε χαιρετισμοί κομμάτων. Καλούνται όλοι οι Έλληνες, οι φιλέλληνες ,και όποιος άνθρωπος αγαπάει την αλήθεια και το δίκαιο να συμμετάσχουν στην ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στο ξεπούλημα, στους επίβουλους του γένους μας, και στους παραχαράκτες της ιστορίας μας.
Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης , Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, ώρα 19:00».
thestival

Ευχαριστήρια Επιστολή ΣΕΑ Αρτας

Ευχαριστήρια Επιστολή

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας εκφράζει δημοσίως τις βαθύτατες ευχαριστίες του προς τους παρακάτω φορείς και συλλόγους για την προσφορά τους στο κοινωνικό έργο και την προσπάθεια που καταβάλλουμε συνολικά ως πολίτες για να καλύψουμε τις ανάγκες του νομού μας σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και το Δήμο Αρταίων για την οικονομική τους ενίσχυση ώστε να διεκπεραιώσει ο Σύλλογος με συνέπεια και επιτυχία τις δράσεις που είχαν προγραμματιστεί στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη. Θερμές ευχαριστίες στον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας για την καμπάνια ευαισθητοποίησης με στόχο να μεγαλώσει η αιμοδοτική οικογένεια στο νομό μας καθώς και για την πρωτοβουλία να διανείμει φυλλάδια σε όλα τα φαρμακεία, σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Άρτας. Θερμές ευχαριστίες στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άρτας που είναι πάντα εκεί με χαμόγελο να υποδεχτούν τους αιμοδότες. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας, την Ιατρική Εταιρεία Άρτας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Άρτας, το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α.Α., την Εταιρεία Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Μακρυγιάννης», τους Επιστήθιους Φίλους, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας, το Σύλλογο Φίλων Βυζαντινού Ναού Αγ. Θεοδώρας και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης που στήριξαν τις εθελοντικές αιμοδοσίες της 12ης και 14ης Ιουνίου. Επίσης εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους χορηγούς μας, Sirius Hotel και Must Boutique Hotel στην Πρέβεζα, για τη διανυκτέρευση και το γεύμα που κέρδισαν δύο αιμοδότες κατόπιν κλήρωσης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τον ηλεκτρονικό όσο και τον έντυπο τύπο που προβάλλουν ανελλιπώς τις δράσεις του συλλόγου μας και είναι πάντα εκεί, έτοιμοι να μεταλαμπαδεύσουν τα πανανθρώπινα μηνύματα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο χορηγό επικοινωνίας, τον ART TV και σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης μας που αναμετάδωσαν το ραδιοφωνικό σποτ που ετοίμασε με αγάπη η Όλγα Τσιάφη. Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ στους εθελοντές αιμοδότες που ακούραστοι προσφέρουν με γνώμονα το κοινό καλό και δίνουν το παράδειγμα σε ακόμα περισσότερους συνανθρώπους τους να επενδύσουν σε εθελοντικές δράσεις.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του ΣΕΑ Άρτας

Δήμος Ιωαννιτών: «Γαλάζιας» αναζήτησης καταλλήλου υποψηφίου το ανάγνωσμα…

Σταύρος Καλογιάννης, Παντελής Κολόκας, Νίκος Γκόντας και Άρης Μπαρτζώκας
Αυτά είναι τα ονόματα που σύμφωνα με τελευταίο δημοσίευμα των “Παραπολιτικών” παίζουν για το Δήμο Ιωαννιτών από τη ΝΔ.
Ένας πρώην Δήμαρχος και νυν επικεφαλής της παράταξης του κόμματος από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δύο δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με διαφορετικές παρατάξεις από εκείνην της ΝΔ και ένας πρώην Υπουργός. Η ίδια...
εφημερίδα «έπαιζε» πριν λίγες μέρες και το όνομα του Χάρη Λαζάνη, δικηγόρου και πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων και μια φορά υποψήφιου βουλευτή, θυμίζω…
Σύμφωνα με το δημοσίευμα» – εδώ – ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή τόσο στον αρμόδιο γραμματέα, Τ. Γαϊτάνη, όσο και στον γραμματέα της Π.Ε., Λ. Αυγενάκη, να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την επιλογή των κατάλληλων προσώπων που θα στηριχθούν (έστω και εμμέσως πλην σαφώς, αφού η σημερινή ηγεσία αποστασιοποιείται από τη λογική των παραδοσιακών χρισμάτων) από την αξιωματική αντιπολίτευση στους μεγάλους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. 
Μάλιστα, έχει ζητήσει την παράδοση ενός αρχικού πλάνου μέχρι τις αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η πρόσφατη σύσταση της ομάδας αξιολόγησης των «γαλάζιων» αυτoδιοικητικών στελεχών ανά την περιφέρεια, με επικεφαλής τον Ν. Κακλαμάνη.

πηγή: pbnews.gr του Παναγιώτη Μπούρχα 


Αγιασμός στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου ΗγουμενίτσαςΣε μια σεμνή τελετή στη Διεύθυνση Πρόνοιας, όπου και συστεγάζεται, έγινε η ακολουθία του Αγιασμού του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας την Τρίτη 19 Ιουνίου στις 20:00. Την ακολουθία τέλεσε o αιδεσιμολογιότατος π. Ελευθέριος Κωνσταντής και παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας κ. Δημήτρης Πάκος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης κα Παναγιώτα Αλεξάνδρου, προϊστάμενοι Διευθύνσεων του Δήμου, εργαζόμενοι των Προνοιακών Δομών και αρκετοί Δημότες.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, αφού συνεχάρη τον πρώην Αντιδήμαρχο Πρόνοιας, κ. Ελευθέριο Κώστα και τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας, κ. Δημήτρη Πάκο, ευχήθηκε καλή δύναμη στους εργαζόμενους του Κέντρου κι επεσήμανε την αναγκαιότητα, τόσο της συγκεκριμένης Δομής όσο και του συνόλου των Προνοιακών Δομών για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στη συνέχεια ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Πάκος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για τη στήριξη-καθοδήγησή του χάρη στην οποία υλοποιήθηκε ένα πλέγμα Προνοιακών Δομών με επίκεντρο την προσφορά στους πολίτες.

Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί μια νέα δομή του Δήμου Ηγουμενίτσας, συμπληρωματική των Κοινωνικών Υπηρεσιών του. Απασχολεί μία ΠΕ Ψυχολόγο και μια ΤΕ Κοινωνική Λειτουργό. Παρέχει μια ολιστική υποστήριξη στους ωφελούμενους για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση. Στόχος της δομής είναι να αποτελέσει το πρώτο σημείο υποδοχής των ωφελουμένων για την καταγραφή, κατεύθυνση, παραπομπή και διασύνδεσή τους με τα κοινωνικά προγράμματα, αλλά και με υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Παρεχόμενες υπηρεσίες:
Υποδοχή και Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα προγράμματα πρόνοιας, κοινωνικής ένταξης και απασχόλησης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο
Συμβουλευτική Υποστήριξη
Συνεργασία και διασύνδεση με Υπηρεσίες και Δομές
Παροχή υπηρεσιών για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τη διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων
Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης
Συνεργασία στην Ανάπτυξη του Δικτύου Εθελοντισμού
Εκδηλώσεις πολιτισμικού, επιμορφωτικού, κοινωνικού περιεχομένου

Η υλοποίηση της πράξης θα έχει συνολική διάρκεια 36 μήνες (02/10/2017-30/09/2020) με δυνατότητα παράτασης, ενώ η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται στις 112.320,00 €.Από 10 Ιουλίου έως 31 Οκτωβρίου αναμένεται η λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας

Από τις 10 Ιουλίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2018 ορίστηκε από το Συμβούλιο της ΝΕΔΗΚΕΠ η λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας κατά την θερινή περίοδο.Το διάστημα αυτό συμπεριλαμβάνει και τα Σαββατοκύριακα, ενώ οι ώρες λειτουργίας είναι από 7 έως 2 το μεσημέρι και από 5 έως 8 το απόγευμα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου της ΝΕΔΗΚΕΠ Χρήστου Νέσσερη, μετά την αναγνώριση του φυσικού πόρου ως ...
---------------EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

10 Ιουλίου - 31 Οκτωβρίου αναμένεται η λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας

Από τις 10 Ιουλίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2018 ορίστηκε από το Συμβούλιο της ΝΕΔΗΚΕΠ η λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας κατά την θερινή περίοδο.Οπως σημειώνει  η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας,το διάστημα αυτό συμπεριλαμβάνει και τα Σαββατοκύριακα, ενώ οι ώρες λειτουργίας είναι από 7 έως 2 το μεσημέρι και από 5 έως 8 το απόγευμα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου της ΝΕΔΗΚΕΠ Χρήστου Νέσσερη, μετά την αναγνώριση του φυσικού πόρου ως Ιαματικού από το Υπουργείο Πολιτισμού, επόμενο βήμα είναι η κατάθεση φακέλου με πλήρη δικαιολογητικά για την χορήγηση ειδικού σήματος λειτουργίας, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις αρχές Ιουλίου.Με την ίδια απόφασή του δε το Δ.Σ της ΝΕΔΗΚΕΠ αποφάσισε να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα (3 ευρώ) και την τιμή λούσης.

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Ιωάννινα: Σημείο ..."Γολγοθάς" για τους οδηγούς.. Επικίνδυνα... παιχνίδια...
 2. Η Σουλιώτισσα Ελπίδα Τόκα στους 18ους Μεσογειακούς αγώνες με την Εθνική Ελλάδας
 3. Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για πώληση ναρκωτικών ουσιών
 4. ΚΑΣΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Ένα ...ρολόι σταματημένο!
 5. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ-σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας και τους στόχους της Ενεργειακής Ένωσης
 6. Συνάντηση του ΥΠΕΣ με το Δίκτυο Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών
 7. ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ- Απλήρωτοι οι εκπαιδευτικοί
 8. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ-Δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 120 δόσεις
 9. Ανάδοχοι για ψεκασμούς για δάκο- κουνούπια
 10. ΠΡΕΒΕΖΑ: Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε επιχείρηση για την έλλειψη μηχανήματος POS
 11. ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ- Συνάντηση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Θεσπρωτίας
 12. Τι θα συζητηθεί στη σημερινή Οικονομική Επιτροπή
 13. Συνάντηση του δημάρχου Ηγουμενίτσας με το νέο ΔΣ της Τοπικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών
 14. Σήμερα η ομιλία του Σπ. Ριζόπουλου στην Ηγουμενίτσα. Θα τον προσφωνήσει ο πρ. δήμαρχος Θωμάς Πάντος
 15. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ -ΑΣΦΑΛΕΙΑ απο τους συλλόγους Αποφοίτων Βελλαϊτών

+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS