Ηπειρωτικα Νεα

Σε ετοιμότητα οι «Λάνθιμος Χούλιγκανς»

Κινηματογραφική αίρεση, οπαδική τρέλα ή αναρχική ποίηση; Οι «Λάνθιμος Χούλιγκανς» υποστηρίζουν φανατικά την υποψηφιότητα του Έλληνα σκηνοθέτη για Όσκαρ και ξεκαθαρίζουν ότι αν δεν τα σαρώσει όλα θα …γίνει χαμός.

Είναι μία από τις πιο κεφάτες παρέες στο Facebook, αλλά ποιοί είναι οι «Λάνθιμος Χούλιγκανς» στην πραγματικότητα; Τους αναζητήσαμε γιατί είμαστε βέβαιοι ότι θα αποκαλυφθούν σε ένα μέσο με το κύρος της Deutsche Welle και εννοείται ότι πέσαμε έξω. «Είμαστε χούλιγκανς, αλλά ταυτότητες στο τραπέζι δεν πέφτουν εύκολα» λένε. «Όποιοι ξέρουν και πρέπει να ξέρουν, γνωρίζουν ακριβώς τα ονόματά μας. Κατά τα άλλα δεν θα ήθελα να δώσω ακριβή στοιχεία γιατί έχω και τέσσερα δικαστήρια στην πλάτη για τον Γιώργο…»
Φράνκα Ποτέντε, η Λόλα που τρέχει
Φράνκα Ποτέντε, η "Λόλα" που τρέχει
Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι το ακλόνητο φαβορί για τα Όσκαρ και την Κυριακή θα πάρει δέκα στα δέκα, υποστηρίζουν. Φαίνεται ότι διαθέτουν κινηματογραφική παιδεία οι άνθρωποι, γι αυτό ρωτάμε τι γνώμη έχουν για τον γερμανικό κινηματογράφο, που χούλιγκανς μπορεί να μην έχει, αλλά λειτουργεί κι αυτός με βαθύτερα νοήματα και παράλληλα σύμπαντα, όπως και ο Λάνθιμος άλλωστε. «Δεν ασχολούμαστε εμείς με κουτσομπόληδες, με κάτι ταινίες όπως Οι Ζωές των Άλλων» ξεκαθαρίζουν. «Δεν καταλαβαίνω εμάς τι μας αφορούν οι Άλλοι. Ή μία Λόλα που τρέχει. Να τρέχει, να είναι καλά, αλλά εμάς μόνο ο Γιώργος μας ενδιαφέρει, δεν μπαίνουμε σε ξένα λιμέρια..»
El Classico με Κουαρόν
4 βραβεία BAFTA για το Roma του Αλφόνσο Κουαρόν. Καλύτερου Σκηνοθέτη, καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, καλύτερης Ταινίας και καλύτερης Φωτογραφίας
4 βραβεία BAFTA για το Roma του Αλφόνσο Κουαρόν. Καλύτερου Σκηνοθέτη, καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, καλύτερης Ταινίας και καλύτερης Φωτογραφίας
Μεγάλος αντίπαλος του Λάνθιμου είναι ο Μεξικανός σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν. Πολλοί λένε ότι είναι φαβορί, μάλιστα ο Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ, που είχε πάρει Όσκαρ για τις «Ζωές των Άλλων», τον έχει σίγουρο. Οι «Λάνθιμος Χούλιγκανς» δεν θέλουν καθόλου Κουαρόν, τον αποκαλούν «Γουακαμόλε» και άλλα διάφορα, αλλά δεν είναι άδικο αυτό για έναν συνάδελφο που κάνει σοβαρή δουλειά; «Δεν υπάρχουν σοβαρές δουλειές φίλε από άλλες ομάδες και άλλους σκηνοθέτες, ο τύπος μέχρι πέρσι-πρόπερσι έκανε Χάρι Πότερ», επιμένουν οι αγνοί οπαδοί. «Πάει με τα στημένα, πάει όπου τον παίζουν καλά, μιλάμε για άνθρωπο ο οποίος έχει πίσω του ολόκληρο σύστημα. Τα έχουμε ξαναπεί, έχουμε κάνει καταγγελίες εμείς…»
Μέσω Facebook οι «Λάνθιμος Χούλιγκανς» ενημερώνουν ότι βρέθηκε χορηγός- συγκεκριμένα ο Τζιμης ο Γιαλόχαρτος με το χρωματοπωλείο στα Σεπόλια- κι έτσι θα πάνε στο Χόλιγουντ για την απονομή. Τις προάλλες προσπαθούσαν να φτιάξουν και δεύτερο όροφο στο οπαδικό πούλμαν για να χωράνε όλοι και τελικά τα κατάφεραν. «Ναι, το πούλμαν είναι έτοιμο, έχει φτιαχτεί και ο δεύτερος ο όροφος», μας λένε. «Στον πρώτο είχαν σπάσει κάτι τζάμια από το ταξίδι στη Μελβούρνη, τέλος πάντων μπήκαμε σε μία διαδικασία με τα παιδιά να φτιάξουμε και τον δεύτερο. Είναι πενήντα θέσεις κάτω, άλλες πενήντα πάνω, τετρακόσια-πεντακόσια άτομα δηλαδή το σύνολο, να σου κάνω τη σούμα για να μην τα υπολογίζεις μόνος σου. Αν και δεν ξέρω να μετράω καλά, κάπου εκεί βγαίνει με τους υπολογισμούς που κάνω…»  
Μακριά από πολιτικά σχόλια
Θα πάρει (τα) Όσκαρ η Ευνοούμενη του Γιώργου Λάνθιμου;
Θα πάρει (τα) Όσκαρ η "Ευνοούμενη" του Γιώργου Λάνθιμου;
Με την ίδια σεμνότητα, οι «Λάνθιμος Χούλιγκανς» απέχουν από σχόλια πολιτικού χαρακτήρα. Ωστόσο έχει ενδιαφέρον ότι πρόσφατα κάποιος ανέβασε στο Facebook μία πρωτότυπη διασκευή, όπου ο παλαιός «Ύμνος του ΕΑΜ» έγινε «Ύμνος στον Γιώργο Λάνθιμο» με ακουστική κιθάρα και χωρίς τυμπανοκρουσίες ασφαλώς. Τι σημαίνουν όλα αυτά; «Δεν υπάρχουν πολιτικά νταραβέρια, όποιος μπαίνει μέσα σε μας είναι Γιώργος Λάνθιμος», ξεκαθαρίζουν. «Το τραγούδι που λες το έστειλε ένας φίλος, ο οποίος είναι μέλος χρόνια το παιδί στον σύνδεσμο. Έχει παίξει κυνηγητό, έχει παίξει ξύλο, έχει πετάξει κλακέτες, έχει ζυμωθεί…»
Γιάννης Παπαδημητρίου
ΥΓ Η ταινία του Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ "Οι Ζωές των Άλλων" (Das Leben der Anderen, 2006) απέδωσε με "μεταφορικό υπερρεαλισμό" (Die Zeit) το αστυνομικό κράτος και τις παρακολουθήσεις αντιφρονούντων στην πρώην Ανατολική Γερμανία και βραβεύθηκε με Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας. Η ταινία "Τρέξε Λόλα, τρέξε" (Lola rennt, 1998) του Τομ Τίκβερ αξιοποίησε αφηγηματικές τεχνικές όπως το παράλληλο μοντάζ με τρόπο ασυνήθιστο ως τότε στον γερμανικό κινηματογράφο, ενώ παράλληλα αφομοίωσε στοιχεία από την ποπ και τέκνο κουλτούρα της εποχής. 
« PREV
NEXT »

Μπάτσελορ και μάστερ με την οκά στην Τουρκία

Κενά στην αγορά έρχονται να καλύψουν επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν τη συγγραφή επιστημονικών εργασιών έναντι αδρής αμοιβής στην Τουρκία. «Ίσως ανήθικο αλλά όχι παράνομο» δηλώνει στην DW συνεργάτης επιχείρησης.
Τα τουρκικά πανεπιστήμια έρχονται το τελευταίο διάστημα αντιμέτωπα με μια νέα πρόκληση. Ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να παραγγείλουν σε εξειδικευμένες επιχειρήσεις τη συγγραφή επιστημονικών εργασιών όλων των κατηγοριών. Από απλές εργασίες μέχρι μπάτσελορ, μάστερ και διδακτορικά. Το φαινόμενο αυτό γνωρίζει μεγάλη άνθιση κυρίως στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Στην Τουρκία αυτή τη στιγμή λειτουργούν 63 ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τα περισσότερα από αυτά ιδρύθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια.
Σύμφωνα με έρευνα της Deutsche Welle περίπου 50 επαγγελματικές εταιρείες ειδικεύονται στη συγγραφή τέτοιων εργασιών κατά παραγγελία των φοιτητών. Οι τιμές κυμαίνονται από 500 ευρώ έως και 3.000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι κάθε μήνα συγγράφονται περίπου 50 εργασίες. Αυτό σημαίνει ότι ο τζίρος ανέρχεται σε περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Σύμφωνα με τον Δρα Γκερκέμ Ντογκάν, πρόεδρο του συνδικάτου Επιστημόνων και Εργαζομένων στην Εκπαίδευση «Εγκιτίμ Σεν», το φαινόμενο οφείλεται στη ραγδαία και ανεξέλεγκτη αύξηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Υπενθυμίζει πως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016 εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν καθώς και πάνω από 6.000 ακαδημαϊκοί.
Σύμφωνα με συνεργάτη μιας τέτοιας επιχείρησης που ειδικεύεται στη συγγραφή εργασιών ιατρικής, κλινικής ψυχολογίας και μάνατζμεντ «για αυτές τις εργασίες εκδίδονται αποδείξεις. Δεν είναι παράνομο, ίσως λίγο ανήθικο». Στην ερώτηση εάν υπάρχουν προβλήματα με την εξεταστική επιτροπή απαντά ευθέως: «Είμαι κι εγώ μέλος της επιτροπής και αναλαμβάνω κυρίως το ρόλο αυτού που θέτει τις πιο κρίσιμες ερωτήσεις. Εκτός αυτού στην επιτροπή είναι και φίλοι του επιβλέποντος καθηγητού. Ο ένας θα μιλήσει κατά της εργασίας και ο άλλος θα την επαινέσει όσο πιο πολύ γίνεται. Και ο τρίτος είναι εκεί για να φάει το γλυκό που προσφέρεται».
Επιστήμονες και όχι πελάτες
Tο πανεπιστήμιο της Κωσταντινούπολης
Tο πανεπιστήμιο της Κωσταντινούπολης
Στην Τουρκία η συγγραφή τέτοιων εργασιών δεν είναι ποινικά κολάσιμη. Πρακτορεία και επιχειρήσεις που ασχολούνται με τέτοιες εργασίες λειτουργούν ως «επιστημονικοί σύμβουλοι». Οι αμοιβές καταχωρούνται στα «έξοδα γραφείου».
Ωστόσο εάν τα πανεπιστημία μάθουν ότι η εργασία δεν είναι προϊόν πρωτότυπης υπάρχουν κυρώσεις για τους φοιτητές. Ο φοιτητής αποπέμπεται και ταυτόχρονα του ζητείται να ξαναγράψει την εργασία. Για το διδακτικό προσωπικό του πανεπιστημίου οι επιπτώσεις είναι πιο σοβαρές. Ήδη τον Δεκέμβριο του 2016 το Ανώτατο Συμβούλιο Παιδείας ζήτησε η πράξη της συγγραφής εργασίας έναντι χρημάτων να θεωρείται αξιόποινη πράξη. Η πρόταση έχει μείνει στα χαρτιά.
Το συμβούλιο του πανεπιστημίου θεωρεί μια διατριβή που έχει συνταχθεί με αυτό τον τρόπο ως λογοκλοπή. Ο συνεργάτης κινδυνεύει να του αφαιρεθεί ο τίτλος και σε αυτή την περίπτωση εκδιώκεται από το πανεπιστήμιο.
Τέλος, σύμφωνα με τον Δρα Βαχνέτ Ετζκοτσάκ, πρόεδρο του συνδικάτου εκπαιδευτικών ÖGESEN, οι εργασίες επι πληρωμή έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο στα δημόσια πανεπιστήμια που δεν βλέπουν τους φοιτητές σαν πελάτες, το φαινόμενο δεν απαντάται συχνά.
Τούνκα Εκτρέτεν
Επιμέλεια: Μαρία Ρηγούτσου
« PREV
NEXT »

Ιταλία: Ανακούφιση για την μη υποβάθμιση από την Fitch αλλά…

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch δεν προχώρησε τελικά στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας. Ανακούφιση αλλά και φόβοι για έκτακτα οικονομικά μέτρα το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση η  Ιταλία θα αναπτυχθεί φέτος μόνο κατά 0,2%, ενώ η τελευταία  πρόβλεψη της κυβέρνησης της Ρώμης ξεπερνούσε το 1%.
Παράλληλα, η στήριξη των ανέργων δεν αναμένεται να βοηθήσει ουσιαστικά την οικονομική ανάπτυξη.  Η χώρα, σύμφωνα με τους αναλυτές, βρίσκεται πλέον σε ύφεση. Η κυβέρνηση της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων επιμένει ότι η επιβράδυνση της οικονομίας οφείλεται στην ευρύτερη, ευρωπαϊκή αρνητική συγκυρία.
Όλοι διερωτώνται πλέον αν θα χρειαστούν έκτακτα οικονομικά μέτρα. Επισήμως, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε το διαψεύδει, τόσο δια στόματος του υπουργού οικονομικών Τζοβάνι Τρία, όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού. Επιμένουν ότι φέτος  δεν πρόκειται να γίνει καμία τέτοια παρέμβαση.
Περιορισμός των δημοσίων δαπανών
O οίκος αξιολόγησης Fitch στη Νέα Υόρκη
O οίκος αξιολόγησης Fitch στη Νέα Υόρκη
Πολλοί αναλυτές όμως θεωρούν ότι την άνοιξη, η Ιταλία  θα αναγκαστεί να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες της. Πρώτα απ΄όλα, για να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα του δημόσιου χρέους, το οποίο παραμένει σταθερά σε επίπεδο υψηλότερο του 132% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. 
Την ίδια στιγμή, μόνο το 33% των Ιταλών πιστεύει  ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ακολουθεί την σωστή κατεύθυνση. Το 54% των ερωτηθέντων έχει εντελώς αντίθετη γνώμη και μόνο το 32% θεωρεί ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, με το λεγόμενο «εισόδημα του πολίτη», το οποίο επέβαλαν τα Πέντε Αστέρια.  
Το περίεργο, όμως, είναι ότι συνολικά η δημοτικότητα της  κυβέρνησης παραμένει σε υψηλό επίπεδο, στο 54%.  Κάτι που οφείλεται -προφανώς- στην μεγάλη αδυναμία και στην έλλειψη πολιτικής πρωτοβουλίας από μέρους της αντιπολίτευσης.
Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, σε ένα βαθμό, με την εκλογή του νέου γραμματέα της κεντροαριστεράς, στο Δημοκρατικό Κόμμα. Αναμένεται (εκτός μεγάλων εκπλήξεων) να κερδίσει την μάχη ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης, Νικόλα Τζινγκαρέττι. Ένας πολιτικός με σαφώς πιο αριστερό προφίλ από εκείνο του πρώην πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι, το οποίο προκάλεσε τεράστιους διχασμούς μέσα στον  προοδευτικό  χώρο.
Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη
« PREV
NEXT »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Τα Ηπειρωτικά προϊόντα «ταξιδεύουν» στα Αραβικά Εμιράτα

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Πολλαπλά τα οφέλη των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στη Διεθνή Εμπορική Έκθεση του Ντουμπάι – Θετικές οι προοπτικές για το τυροκομικό προϊόν «Κασκαβάλι», που θα παρουσιαστεί στην επόμενη Έκθεση του Ντουμπάι, το 2020

 

 

Με την τρίτη κατά σειρά συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη μεγάλη διεθνή έκθεση Gulfood 2019 που έγινε στο Ντουμπάι, διευρύνθηκαν κατά πολύ οι εξαγωγικές ευκαιρίες για τις ηπειρωτικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών (πλην αλκοολούχων),στη Μέση Ανατολή.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - «Να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης»

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές, αλλά και για τις τρεις παρατάξεις από τον χώρο της Ν.Δ. που διεκδικούν το Δήμο Ιωαννιτών, μίλησε από τα Γιάννενα, η Άννα Ασημακοπούλου

 

Για τις ευρωεκλογές του Μαΐου, για τις τρεις παρατάξεις από τον ίδιο χώρο, που διεκδικούν το Δήμο Ιωαννιτών, αλλά και για τη δική της υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή, μίλησε χθες από τα Γιάννενα, η Άννα Ασημακοπούλου.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ - Σημαντικά οφέλη για τις κοινωνίες, από την αξιοποίηση υδρογονανθράκων

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Στις επενδύσεις για την έρευνα, τον εντοπισμό και την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΕΛΠΕ Ε & Π Υδρογονανθράκων Β.Δ. Πελοπόννησος Α.Ε.», Γεώργιος Ζαφειρόπουλος, κατά την ομιλία του στη διάρκεια των εργασιών του «Οlympia Forum - 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Περισσότερα Άρθρα...

 1. 106α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον της Ηπείρου
 2. Διακοπές ρεύματος την Κυριακή
 3. Ψηφιακό «μάτι» της εφορίας στις τράπεζες
 4. Δραματική έκκληση Μακρόν στους νέους αγρότες
 5. Ματέο Σαλβίνι, selfie και εξουσία
 6. 1 - 2019-02-23 21:01:46 -
 7. Σπ. Ριζόπουλος: «Να πάρουμε το σωστό μήνυμα από την Απελευθέρωση»
 8. “ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ”: Ανοιχτή Εκδήλωση στην πόλη της Πρέβεζας
 9. ΑΡΤΑ: Το ιστορικό λιμάνι και ο Φάρος της Κόπραινας
 10. "ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ" Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ...
 11. Τα Γιάννενα γιόρτασαν την 106η επέτειο της απελευθέρωσης
 12. Η ελληνική Τέχνη μέσα από τη Συλλογή της Alpha Bank
 13. Συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Στέφου με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας
 14. ΕΦΕΤ: Επιβολή προστίμων σε επιχειρήσεις τροφίμων - Σε δύο 67.570 € ελληνοποίηση γάλακτος
 15. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ- Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές

+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS