Απογειώθηκαν και ετοιμάζονται για… προσγείωση στις Αζόρες

azores17 4 18

Η ομάδα Zephyrus II κατέκτησε την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής Cansat in Greece

Βαλίτσες για… Αζόρες ετοιμάζουν οι μαθητές και οι καθηγητές της ομάδας του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων, οι οποίοι κατέκτησαν την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής Cansat in Greece και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει τον Ιούνιο στις Αζόρες.

Ο δορυφόρος που κατασκεύασαν τα μέλη της Zephyrus II πέτυχε στο ακέραιο την αποστολή του και αυτό εκτιμήθηκε από την επιτροπή του διαγωνισμού που απένειμε το 1ο βραβείο.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του βραβείου, η ομάδα των μαθητών και οι δύο καθηγητές Νίκος Μαρέτας από το 7ο Λύκειο και Γιώργος Σκαργιώτης από το 9ο Λύκειο ξεκίνησαν το σχεδιασμό τους, ώστε να επιτευχθεί και ο επόμενος μεγάλος στόχος που είναι να βρεθεί σύσσωμη η ομάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Μιλώντας στα τοπικά Μέσα εκπρόσωποι της ομάδας των μαθητών, ο Κωνσταντίνος Πήλιος και ο Κωνσταντίνος Λώλος έκαναν λόγο για μία μοναδική εμπειρία, που κατέληξε στην εξαιρετική τιμή να κερδίζουν το 1ο πανελλήνιο βραβείο.

«Το θεωρούσαμε πιθανό, αλλά δεν πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε την πρωτιά. Στην ουσία, τώρα ξεκινά το ταξίδι για εμάς», τόνισε ο Κ. Λώλος.

«Μάθαμε πολλά σε όλους τους τομείς και κυρίως η ενασχόλησή μας αυτή μας έδωσε την ευκαιρία να σκεφθούμε και άλλες πιθανές διεξόδους στον επαγγελματικό μας προσανατολισμό», τόνισε ο Κ. Πήλιος.

Το μεγαλύτερο ζήτημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι η χρηματοδότηση του ταξιδίου, αφού η διοργάνωση καλύπτει το κόστος της μετακίνησης από τη Λισαβόνα στις Αζόρες, για έξι μαθητές και έναν συνοδό.

«Είναι ο μεγάλος στόχος και η μεγάλη μας αγωνία, γιατί ένα μικρό μέρος καλύπτεται από τη διοργάνωση. Θα απευθυνθούμε παντού αναζητώντας χρηματοδότηση και χορηγίες και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε», τόνισε ο Ν. Μαρέτας.

Μέχρι σήμερα την προσπάθεια της ομάδας από το 7ο Λύκειο υποστήριξε η Τράπεζα Ηπείρου, η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του Περιφερειακού Ταμείου και ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θερμές ευχαριστίες εξέφρασαν οι καθηγητές και προς τον Παναγιώτη Τριανταφύλλου, ηλεκτρονικό του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που συνέδραμε καθοριστικά και στην περσινή και στη φετινή συμμετοχή.

Οι μαθητές – μέλη της ομάδας Zephyrus II είναι οι : Νικόλαος Καλαμπόκης, Γεώργιος Καπέλης, Κωνσταντίνος Πήλιος, Μυρσίνη Αναστασούλη, Μαρία- Γεωργία Δασούλα, Παρασκευή Καψάλη, Κωνσταντίνος Λώλος, Ελευθερία Βλάχου, Γεώργιος Οικονόμου, Παρασκευή- Μαρίνα Κανδρέλη, Δημήτριος Γεωργίου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στον ίδιο διαγωνισμό η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας κατέκτησε το 3ο βραβείο.ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: PROINANEA.gr


Powered by Preisvergleich


+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS