Αισιόδοξος για την οικονομία της χώρας

pitsiorlas17 5 2018

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Σ. ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

“Ώριμες οι συνθήκες για άρση των καπιταλ κοντρολ”

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας αναφερόμενος στην οικονομία και τις συνθήκες που δημιουργούνται για τη  χώρα ενόψει και της εξόδου απο την εποχή των μνημονίων. Βέβαια, η χώρα φεύγει απο τα μνημόνια αλλά παραμένει σε στενή επιτήρηση απο τους θεσμούς.

Ο κ. Πιτσιόρλας αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, υποστήριξε οτι η χώρα έχει κάνει βήματα και αυτό αποτυπώνεται στους αριθμούς, στην πτώση της ανεργίας και σε άλλα οικονομικά μεγέθη. Βέβαια, οι αριθμοί μπορεί να δείχνουν άνοδο των δεικτών αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τους πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με την φορολογία και την μειωμένη φοροδοτική ικανότητα του ενω παράλληλα η δυστοκία στην αγορά συνεχίζεται.

Ο υφυπουργος σε σχετική ερώτηση είπε: “Έχουν γίνει βήματα μεγάλα, οι δείκτες είναι σε καλή πορεία και αυτό μας επιτρέπει να διαπραγματευόμαστε. Το καλοκαίρι θα κλείσουμε την περίοδο των μνημονίων. Έχουμε παραδείγματα που αφορούν το σύνολο της οικονομίας. Οι τράπεζες πέρασαν το stress τεστ και νομίζω οτι εφόσον ομαλοποιείται η κατάσταση μπορούμε να πάμε και σε άρση των καπιταλ κοντρόλ που τώρα δεν εμποδίζουν την εκροή κεφαλαίων αλλά την εισροή κεφαλαίων στην Ελλάδα” , είπε ο υφυπουργός. ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: PROINANEA.gr+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS