Δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Η 18η Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο, όπως είναι γνωστό, ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων και κάθε χρόνο εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2018, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό». Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας συμμετέχει στον εορτασμό με δράσεις που θα γίνουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης την Παρασκευή 18 Μαΐου, με είσοδο ελεύθερη για όλους.
Συγκεκριμένα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας συμμετέχει με τις δράσεις:
•Τα Μουσεία της Ηπείρου (δια)δικτυώνονται: Η δράση αποσκοπεί στη δημιουργία ενός άτυπου δικτύου των τεσσάρων αρχαιολογικών μουσείων της Ηπείρου, (Ιωαννίνων, Άρτας, Ηγουμενίτσας και Νικόπολης), επιδιώκοντας την προσέγγιση και την ευαισθητοποίηση μεγαλύτερων ομάδων κοινού για τα πολιτιστικά αγαθά, αποφάσισαν τη δημιουργία ενός άτυπου δικτύου Μουσείων, το οποίο θα στηρίζεται στη συνεργασία και την ανάπτυξη κοινών δράσεων σε επίπεδο προβολής. Κοινός στόχος, οι εκθέσεις των τεσσάρων Μουσείων της Ηπείρου να λειτουργούν ως συμπληρωματικοί κόμβοι ενημέρωσης για τον επισκέπτη, οι οποίοι θα τον ταξιδεύουν στις διαφορετικές όψεις της ιστορίας της Ηπείρου, ενώ παράλληλα θα τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει το ταξίδι του και στα υπόλοιπα Μουσεία του δικτύου.
Εναρκτήρια δράση αυτής της πρωτοβουλίας αποτελεί η ταυτόχρονη προβολή οπτικοακουστικού υλικού (video) και στα τέσσερα Μουσεία, σχετικού με την ιστορία και τις δράσεις κάθε μουσείου. Σχετικές αναρτήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις σελίδες τους στο διαδίκτυο.
•#NICOPOLISMUSEUM project: Για πρώτη φορά στο αρχαιολογικό μουσείο Νικόπολης ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να τραβήξει τις δικές του selfies, σε επιλεγμένα σημεία του μουσειακού χώρου, όπου θα έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις Selfie Spot, με hashtags #NICOPOLISMUSEUM και #NICOPOLISMOSAICS για να τις δημοσιεύσει στα κοινωνικά δίκτυα facebook και instagram. Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί από το προσωπικό της Εφορίας και ξενάγηση στις αίθουσες του μουσείου με τις μόνιμες συλλογές.
Συγκεκριμένα, οι ξεναγήσεις για το κοινό, θα υλοποιηθούν στις 11.30π.μ και 12.30μ.μ. την Παρασκευή στις 18 Μαΐου του 2018.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2682089890 με την αρχαιολόγο κ. Γεωργία Πεταρούδα.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: epirus-tv-news.gr+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS