Taste Atlas: Κορυφαία σαλάτα στον κόσμο ο Ντάκος - Στο «βάθρο» και η χωριάτικη

Taste Atlas: Κορυφαία σαλάτα στον κόσμο ο Ντάκος - Στο «βάθρο» και η χωριάτικη
Ξεχωρίζουν οι ελληνικές σαλάτες στο Taste Atlas.

To Taste Atlas δημοσίευσε πρόσφατα τη λίστα με τις κορυφαίες σαλάτες του κόσμου και το ελληνικό χρώμα είναι ξανά έντονο.

Στην κορυφή της λίστας μάλιστα βρίσκεται ο ντάκος ενώ μέσα στη δεκάδα είναι και η χωριάτικη σαλάτα.

Στη λίστα συναντάμε επίσης τα χόρτα, την πατατοσαλάτα, την παντζάροσαλάτα, την τονοσαλάτα, τους βολβούς και τη λαχανοσαλάτα.

Nτάκος: Από την Κρήτη στην πρώτη θέση

«Ο ντάκος είναι ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο που αποτελείται από ξερό κριθαρένιο παξιμάδι που συνοδεύεται με θρυμματισμένη μυζήθρα, ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες, ολόκληρες ελιές, κάπαρη, φρέσκια ρίγανη και μερικές γενναιόδωρες πινελιές ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται η μυζήθρα και όχι η φέτα, η οποία συνήθως προορίζεται για τουριστικά εστιατόρια. Το παξιμάδι συχνά τρίβεται απαλά με ένα μικρό κομμάτι σκόρδο και πασπαλίζετε ελαφρά θαλασσινό αλάτι. Το πιάτο σερβίρεται συνήθως ως μεζές ή ελαφρύ δείπνο» αναφέρει στο Taste Atlas.

Χωριάτικη: Κλασική αγαπημένη

«Η ελληνική σαλάτα, γνωστή και ως χωριάτικη, είναι το εθνικό πιάτο της Ελλάδας, που αποτελείται από ντομάτες κομμένες στα τέσσερα, κρεμμύδια σε φέτες και χοντρές φέτες αγγουριού. Ανάλογα με την περιοχή, μπορεί να υπάρχουν επίσης ελιές, πράσινες πιπεριές, τυρί φέτα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι ή ένα τυπικό ντρέσινγκ από ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξύδι (προαιρετικά). Όταν υπάρχει τυρί φέτα στη σαλάτα, συνήθως κόβεται σε φέτες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ανακατεύεται με ένα πιρούνι μέχρι να θρυμματιστεί. Το όνομα υποδηλώνει ότι ήταν ένα αγροτικό πιάτο, όταν οι αγρότες έπαιρναν μερικά απαραίτητα υλικά στο χωράφι και τα ανακάτευαν μαζί. Η ελληνική σαλάτα είναι ένα αληθινό καλοκαιρινό πιάτο, γεμάτο δροσιστικά, ωμά λαχανικά και μυρωδικά. Το καλύτερο είναι να το ετοιμάσετε με ώριμες ντομάτες εποχής, ενώ οι ελιές να είναι από την Καλαμάτα. Σερβίρεται σε ρηχό μπολ και υπάρχει στα ελληνικά τραπέζια, είτε στο σπίτι είτε στις ταβέρνες», αναφέρει το Taste Atlas.

Τα χόρτα κερδίζουν την πατατοσαλάτα

«Είναι μια παραδοσιακή ελληνική σαλάτα που αποτελείται από χόρτα στον ατμό ή βραστά στα οποία ρίχνουμε χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Η γεύση της σαλάτας μπορεί να είναι λίγο πικρή, ανάλογα με το φυτό. Τα χόρτα καταναλώνονται σε όλη την Ελλάδα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές πιάτο το καλοκαίρι γιατί είναι δροσιστικό και εύκολο στην παρασκευή του. Αν και συνήθως αυτή η σαλάτα τρώγεται μόνη της, τα χόρτα μπορούν επίσης να σερβιριστούν ως συνοδευτικό για ψάρι ή ψητό κρέας», αναφέρει.

«Η ελληνική πατατοσαλάτα μπορεί να συμπληρώσει διάφορα ελληνικά πιάτα. Συνήθως αποτελείται από μεγάλα κομμάτια πατάτας που επικαλύπτονται με ένα γευστικό ντρέσινγκ με βάση το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το γιαούρτι ή τη μαγιονέζα. Η σαλάτα προσαρμόζεται εύκολα και γίνονται διάφορες προσθήκες που μπορεί να περιλαμβάνουν λαχανικά, βραστά αυγά, ελιές και φρέσκα μυρωδικά όπως άνηθο ή μαϊντανό. Ο χυμός λεμονιού θεωρείται απαραίτητο συστατικό σε κάθε πατατοσαλάτα αφού παρέχει την απαραίτητη φρεσκάδα. Είτε σερβίρεται χλιαρή είτε καλά παγωμένη, η πατατοσαλάτα ταιριάζει εξαιρετικά με ψητό κρέας», τονίζει.



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Preisvergleich


VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ACS ...σημαίνει courier
Νίκος Τριανταφύλλου
ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ
Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο
Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline