Αγία Παρασκευή: Προσπάθησαν να ανοίξουν σπίτι με κλειδί πασπαρτού - Τρεις συλλήψεις

Αγία Παρασκευή: Προσπάθησαν να ανοίξουν σπίτι με κλειδί πασπαρτού - Τρεις συλλήψεις
Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν τους διαρρήκτες στην Αγία Παρασκευή.

Συνελήφθησαν, το απόγευμα της Δευτέρας από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 50, 35 και 29 ετών, τη στιγμή που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν θύρα οικίας με τη χρήση κλειδιού τύπου «πασπαρτού» στην Αγία Παρασκευή.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που αστυνομεύουν την περιοχή, εντόπισαν και ακινητοποίησαν τους 3 κατηγορούμενους οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • 7- κατσαβίδια,
  • 19- κλειδιά τύπου «πασπαρτού»,
  • φακός,
  • ζευγάρι γάντια και
  • 3- κινητά τηλέφωνα.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

  • Εμφανίσεις: 4

Στους 25 οι νεκροί από κορονοϊό και γρίπη – Αύξηση του RSV

Στους 25 οι νεκροί από κορονοϊό και γρίπη – Αύξηση του RSV
Αναλυτικά η έκθεση του ΕΟΔΥ για κορονοϊό, γρίπη και RSV.

Δημοσιεύτηκε η νέα έκθεση του ΕΟΔΥ, η οποία αποκαλύπτει τα κρούσματα και τους θανάτους από γρίπη, κορονοϊό και RSV για την εβδομάδα 07/2024 (12 Φεβρουαρίου 2024 – 18 Φεβρουαρίου 2024).

Όπως φαίνεται μέσα από την έκθεση, ο αριθμός κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής (ανεξαρτήτως παθογόνου) ανά 1.000 επισκέψεις παρουσίασε μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την άλλη, ο αριθμός κρουσμάτων SARI ανά 1.000 επισκέψεις παρουσίασε μικρή μείωση.

eody_krousmata_06f6a.png

eody_sari_d2081.png

Τι αναφέρει η έκθεση του ΕΟΔΥ

Ιός SARS-CoV2 – λοίμωξη COVID-19

✓ Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

✓ Ο αριθμός των εισαγωγών (n=300) παρουσίασε μείωση 47% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=568) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 (n=951)

✓ Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων (n=5) παρουσίασε μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=13) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 (n=21).

✓ Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 33.

✓ Καταγράφηκαν 21 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 81 έτη (εύρος 60-98 έτη). Ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=59) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 (n=101).

✓ Την εβδομάδα 02, η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η JN.1 (79%) ακολουθούμενη από την EG.5 (11%).

✓ Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε μείωση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 και στις 9 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Ιός της γρίπης

✓ Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα (δίκτυο sentinel) παραμένει άνω του 10% (εποχικό όριο έναρξης της επιδημικής δραστηριότητας της γρίπης κατά το ECDC) και εμφάνισε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η θετικότητα των δειγμάτων SARI παρουσίασε πτώση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. ✓ Καταγράφηκαν 3 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν 4 νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

✓ Από την εβδομάδα 40/2023 έως την εβδομάδα 07/2024 νοσηλεύτηκαν 121 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 49 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

✓ Από την εβδομάδα 40/2023 έως και την εβδομάδα 07/2024 έχουν τυποποιηθεί 458 στελέχη γρίπης (προερχόμενα από δείγματα Sentinel κοινότητας, από δείγματα επιτήρησης SARI και από νοσοκομειακά δείγματα εκτός δικτύων επιτήρησης), εκ των οποίων τα 441 (96%) ήταν τύπου Α και 17 (4%) τύπου Β.

✓ Συνολικά, έχουν υποτυποποιηθεί στα δύο Κέντρα Αναφοράς Γρίπης 417 στελέχη τύπου Α. Τα 387 (93%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η1)pdm09 και τα 30 (7%) στον υπότυπο Α(Η3).

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV

✓ H θετικότητα RSV παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, τόσο στην κοινότητα (δίκτυο Sentinel ΠΦΥ) όσο και στα νοσοκομεία (δίκτυο επιτήρησης SARI).

Δείτε τον πίνακα:

eody_thanatoi_5b294.png

  • Εμφανίσεις: 5

Αντιδρά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την αθλητική δικαιοσύνη

Αντιδρά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την αθλητική δικαιοσύνη
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχεδιάζει την κατάργηση των τακτικών δικαστών από την αθλητική δικαιοσύνη.

Την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων Ελλάδος προκάλεσε η αποκάλυψη, για τις σκέψεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, περί κατάργησης των τακτικών δικαστών από την αθλητική δικαιοσύνη., αλλά και από όλες τις επιτροπές στις οποίες μετέχουν.

Σε ανακοίνωση της η ΕνΔΕ χαρακτηρίζει «οπισθοδρόμηση την κατάργηση των τακτικών δικαστών από την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη»,

Αναφέρει:

«Στα χρόνια λειτουργίας του Θεσμού η Αθλητική Δικαιοσύνη απονέμεται με αντικειμενικότητα και αμεροληψία έχοντας συμβάλλει στην εξυγίανση του Αθλήματος με όρους ισότητας ενώπιον των Νόμων.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με νέες καινοτομίες κατά τα τελευταία έτη, όπως το σύστημα ελέγχου VAR, που τυγχάνει παγκόσμιας, πλέον, αναγνώρισης έχοντας κρίνει, στην πιο εξαντλητική τους λεπτομέρεια, κρίσιμους ποδοσφαιρικούς αγώνες όλων των κορυφαίων ευρωπαϊκών και παγκόσμιων διοργανώσεων, ακόμη και μεγάλους τελικούς (Champions League κλπ.), έχουν συμβάλλει στην καθαρότητα και διαφάνεια του πιο λαοφιλούς Αθλήματος.

Η αντικειμενικότητα αυτή ενδεχομένως, να ενοχλεί σήμερα παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Οποιαδήποτε σκέψη περί κατάργησης της συγκρότησης της Αθλητικής Δικαιοσύνης, σε γενικότερο επίπεδο, από τακτικούς Δικαστικούς Λειτουργούς, όπως και από Επιτροπές και Πειθαρχικά όργανα γενικότερα, στα οποία η παρουσία αυτών διασφαλίζει την αντικειμενικότητα και αμερόληπτη κρίση, θα αποτελούσε έκπτωση στους θεσμούς και οπισθοδρόμηση.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα σταθεί απέναντι σε κάθε επιδίωξη, που θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στα Αθλητικά Ιδεώδη».

Η Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων Ελλάδος αντιδρά μετά την αποκάλυψη της «Δίκης» ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει την κατάργηση των τακτικών δικαστών από την αθλητική δικαιοσύνη.

  • Εμφανίσεις: 11

Ο πόλεμος της Ουκρανίας σε νέα φάση – Αλλάζει στρατηγική ο Πούτιν

Ο πόλεμος της Ουκρανίας σε νέα φάση – Αλλάζει στρατηγική ο Πούτιν
Με τη συμπλήρωση των δύο χρόνων ο ρωσικός στρατος εγκαταλείπει την παθητική στάση και ξεκινάει έναν νέο γύρο επίθεσης για να εισχωρήσει βαθύτερα στην Ουκρανία. 

Σε μια νέα φάση φαίνεται πως περνάει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Τα ρωσικά στρατεύματα, το τελευταίο διάστημα, έχουν εγκαταλείψει την παθητική στάση και τις γραμμές άμυνας και προωθούνται βαθύτερα για να καταλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές στην ανατολική και νοτιοανατολική Ουκρανία.

Η κεντρική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR), σύμφωνα με το Newsweek, υποστηρίζει πως η εντολή που έχει δοθεί από τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι η πλήρης κατάληψη της περιφέρειας Λουγκάνσκ εντός τριών εβδομάδων, πριν από τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία (15-17 Μαρτίου).

Αν και ο ισχυρισμός περί «διορίας» του Ρώσου Προέδρου στα ρωσικά στρατεύματα δεν επιβεβαιώνεται από κάποια ανεξάρτητη πηγή, οι κινήσεις στα πεδία των μαχών «προδίδουν» μια αλλαγή στρατηγικής. Επιπλέον, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα ήθελε να παρουσιάσει την κατάληψη της περιφέρειας Λουγκάνσκ ως «απόδειξη» πως οι θυσίες της ρωσικής κοινωνίας έχουν αποτέλεσμα.

«Η Ρωσία κερδίζει»

Ο πόλεμος φθοράς έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικός και η αποτυχία των Ουκρανών να διασπάσουν τις ρωσικές γραμμές άμυνας κατά την αντεπίθεση έδωσε μεγάλη ώθηση στο Κρεμλίνο. Η Ρωσία έχει παρουσιάσει μια αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, ενώ αντίθετα στο δυτικό μπλοκ καταγράφονται πλέον έντονα σημάδια «κόπωσης» και η Ουκρανία φαίνεται να ξεμένει από όπλα και υποστήριξη. 

Το κλίμα στη συνάντηση της στρατιωτικής και διπλωματικής ελίτ της Δύσης, στο Συνέδριο Ασφαλείας του Μονάχου, ήταν ζοφερό. Κοινή διαπίστωση ήταν πως η Ρωσία κερδίζει. Διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για εικόνες διάλυσης του στρατού της Ουκρανίας και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για πρώτη φορά μετά τους πρώτους μήνες του πολέμου παραδέχτηκε πως η «κατάσταση είναι πολύ δύσκολη».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αν και συνεχίζει να ποντάρει στο χρόνο  - αναμένοντας και το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ που εκτιμάται πως σε περίπτωση νίκης του Ντόναλντ Τραμπ θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα - σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτη την τρέχουσα κατάσταση. 

Ο Ρώσος Πρόεδρος, μετά την κατάληψη της Αβντιίβκα, ανακοίνωσε πως τα ρωσικά στρατεύματα θα πιέσουν περαιτέρω τις ουκρανικές δυνάμεις για να αξιοποιήσουν την επιτυχία τους στο πεδίο της μάχης, τη μεγαλύτερη από τότε που κατέλαβαν την πόλη Μπαχμούτ τον Μάιο του 2023. Η υποχώρηση των Ουκρανών από την πόλη σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης ήταν χαοτική και σύμφωνα με τους New York Times περίπου 1.000 στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις. Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκαλύπτουν τις τελευταίες ημέρες πως το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών έχει υποχωρήσει επικίνδυνα και ταυτόχρονα η δεξαμενή των εθελοντών δείχνει να έχει ουσιαστικά στερέψει.

ukraine_map_I_e80f6.png

Μαζί με τον ουκρανικό στρατό φαίνεται πως υποχωρεί και η υποστήριξη της Δύσης. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε απογοητευμένος στο CNN πως η Αβντιίβκα δεν θα είχε πέσει εάν το Κίεβο είχε λάβει τα όπλα που είχε υποσχεθεί η Δύση. Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο κρίσιμο πακέτο αμερικανικής οικονομικής βοήθειας έχει κωλύσει εδώ και μήνες στο Κογκρέσο, ενώ και στην ΕΕ – παρά την έγκριση της χρηματοδότησης – είναι εμφανής η κόπωση.

Ο προβληματισμός για την εξέλιξη και το κόστος του πολέμου αλλά ενισχύεται στο δυτικό μπλοκ. Είναι ενδεικτικό πως μόλις 1 στους 10 ευρωπαίους πιστεύει πλέον πως η Ρωσία μπορεί να χάσει τον πόλεμο. Ακόμη και το RAND, ίσως το πιο επιδραστικό think tank για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής στις ΗΠΑ, προτρέπει την Ουάσινγκτον να επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική της και να παρέμβει για να τερματιστεί ο πόλεμος, καθώς η συνέχισή του πλήττει τα αμερικανικά συμφέροντα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, η Ρωσία εκτός από την περιφέρεια του Λουγκάνσκ αναμένεται τους επόμενους μήνες να επιδιώξει να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό της και την περιφέρεια του Ντονέτσκ, διατηρώντας παράλληλα τα εδάφη που έχει καταλάβει σε Χερσώνα και Ζαπορίζια. Οι εν λόγω περιοχές έχουν μεγάλη στρατηγική αξία επειδή δημιουργούν έναν χερσαίο δρόμο εφοδιασμού με την Κριμαία.

«Θα εισχωρήσουμε πολύ βαθύτερα, θα πάρουμε και την Οδησσό»

Ενδεικτικές των ρωσικών προθέσεων και σχεδιασμών είναι οι δηλώσεις του πρώην προέδρου της χώρας και νυν αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως τα ρωσικά στρατεύματα σκοπεύουν να εισχωρήσουν πολύ βαθύτερα στην Ουκρανία.

«Πού πρέπει να σταματήσουμε; Δεν ξέρω», δήλωσε σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά και πολύ σοβαρά […] Θα είναι το Κίεβο; Ναι, μάλλον θα έπρεπε να είναι το Κίεβο. Αν όχι τώρα, έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα, ίσως σε κάποια άλλη φάση αυτής της σύγκρουσης». Σημείωσε επίσης πως η Ρωσία θα μπορούσε να καταλάβει και την Οδησσό. «Είναι ρωσική, είναι πόλη μας», τόνισε αναφερόμενος στο ύψιστης στρατηγικής σημασίας λιμάνι, την τελευταία έξοδο της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα.

  • Εμφανίσεις: 7

Ο Άγγλος τερματοφύλακας Τζο Χαρτ «κρεμάει τα γάντια» του

Ο Άγγλος τερματοφύλακας Τζο Χαρτ «κρεμάει τα γάντια» του
Ο πρώην τερματοφύλακας της εθνικής Αγγλίας, πρόσφατα ενημέρωσε ότι διανύει την τελευταία σεζόν της καριέρας του.

Έχοντας κατακτήσει κάθε εγχώριο τίτλο σε Αγγλία και Σκωτία, ο τερματοφύλακας Τζο Χαρτ γνωστοποίησε ότι στο τέλος της τρέχουσας σεζόν θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, «κρεμώντας τα γάντια» του ως παίκτης της Σέλτικ. Ο Χαρτ αγωνίστηκε 75 φορές για λογαριασμό της εθνικής Αγγλίας, ενώ διακρίθηκε και κατά την παρουσία του στην Premier League καταφέρνοντας να πάρει το βραβείο «Golden Glove» συνολικά 4 φορές.

Ο Τζο Χαρτ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Σριούσμπερι Τάουν, ενώ το 2006 πήρε μεταγραφή για την Μάντσεστερ Σίτι από την οποία έφυγε το 2018, έχοντας ενδιάμεσα πάει ως δανεικός σε Τρανμίρ Ρόβερς, Μπλάκπουλ, Μπέρμπιχαμ, Τορίνο και Γουέστ Χαμ. Το 2018 μετακόμισε στην Μπέρνλι, ενώ από το 2021 υπερασπίζεται την εστία της Σέλτικ.

Με την φανέλα των «πολιτών» κατέκτησε δύο φορές την Premier League και το Λικ Καπ, ενώ σήκωσε και το FA Cup το 2011. Αντίστοιχα με την Σέλτικ αναδείχθηκε πρωταθλητής Σκωτίας το 2021-22 και το 2022-23, Κυπελλούχος Σκωτίας το 2022-23, με την τροπαιοθήκη του να περιλαμβάνει και δύο Λικ Καπ Σκωτίας.

hart_1_f5a33.png

Ο νυν προπονητής του, Μπρένταν Ρότζερς, λέει ότι ο πρώην άσσος της Μάντσεστερ Σίτι θα είναι μια τεράστια απώλεια στο παιχνίδι, συμπληρώνοντας:

«Είναι ένας τρομερός άνθρωπος, απλά εξαιρετικός στη συνεργασία, κάποιος που γνωρίζω ότι υπήρξε εξαιρετικός συμπαίκτης με τόσους πολλούς σε όλη την καριέρα του και ένας παίκτης που δεν δίνει ποτέ τίποτα εκτός από τον καλύτερό του εαυτό.

Κάθε μέρα η εργασιακή του ηθική είναι παράδειγμα για όλους στο ποδόσφαιρο. Ξέρω επίσης ότι θα συνεχίσει να εργάζεται κοντά στο ποδόσφαιρο αμέσως μετά την απόσυρσή του με την ίδια ένταση και αφοσίωση για την οποία ήταν πάντα γνωστός».

hart_2_162d4.png

  • Εμφανίσεις: 5

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

George Coiffure
Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο
RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων
Ποδήλατο Γιαννούλη
Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline