Κούγιας: «Πρώτη ή δεύτερη δύναμη ο ΠΑΟΚ, ανέφικτη η κεντρική διαχείριση χωρίς αυτόν»

Για τα δεδομένα στον χώρο των τηλεοπτικών μίλησε ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, κάνοντας λόγο για πλήγμα με την απόφαση του ΠΑΟΚ να κάνει το δικό του κανάλι.

Ο ιδιοκτήτης της Λάρισας χαρακτήρισε πρώτη ή δεύτερη δύναμη στην Ελλάδα τους «ασπρόμαυρους» και τόνισε πως μόνο αν ο ΠΑΟΚ επιστρέψει στην κεντρική διαχείριση θα γίνει πιο ανταγωνιστικό το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων: «Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ προχώρησε το δικό του εγχείρημα τα πράγματα δυσκολεύουν σοβαρά για την κεντρική διαχείριση. Μόνο αν ο ΠΑΟΚ επιστρέψει μπορούμε να το συζητήσουμε αυτό το θέμα. Ανεξαρτήτως τι υποστηρίζει ο καθένας, ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ή η δεύτερη δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν ο ΠΑΟΚ επιστρέψει και ληφθούν υπόψη και οι ανάγκες των δέκα μεσαίων ομάδων, κάτι μπορεί να γίνει και να δούμε πιο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο».

Για το ενδεχόμενο εξαγοράς της NOVA από τον Μαρινάκη και αν υπάρχει ασυμβίβαστο: «Όχι, δεν υπάρχει, όπως δεν υπήρχε θέμα ασυμβιβάστου με τον ΟΠΑΠ, του οποίου παραδέχθηκε ότι είναι μέτοχος ο Μελισσανίδης. Ο ΟΠΑΠ επέλεγε ομάδες που του υποδείκνυε ο Μελισσανίδης. Αν ήσουν κοντά του, έπαιρνες συμβόλαιο, αν δεν ήσουν, δεν έπαιρνες.

Ο Μαρινάκης που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει σχέση με τον Μαρινάκη που υφίσταται τώρα ως επιχειρηματική οντότητα. Και το ίδιο ισχύει και για τον Σαββίδη. Ο Μελισσανίδης είναι με κομμένα τα φτερά, αλλά κάνει μεγάλο έργο λόγω του γηπέδου. Ο Παναθηναϊκός πιστεύω ότι σε έναν χρόνο θα είναι διαφορετικός. Το να πάρει ο Μαρινάκης το 30% της NOVA είναι ευτυχής εξέλιξη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως είναι και η εξαγορά του OPEN από τον Σαββίδη, γιατί δημιουργεί μια ισορροπία του τρόμου».

Για το σκηνικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έχουμε ένα διαφορετικό σκηνικό στο ποδόσφαιρο. Έχουμε την επιστροφή του Άρη που είναι μεγάλο μέγεθος, έχουμε την παραμονή της ΑΕΛ για τέταρτο χρόνο. Η επάνοδος και του Παναθηναϊκού στην κανονικότητα θα δώσει τη δυνατότητα στο ποδόσφαιρο να επανέλθει ως προϊόν και να γίνει ελκυστικό για τα συνδρομητικά κανάλια. Η συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα αφορά κυρίως στο ποδόσφαιρο».

Για τα ελάχιστα έσοδα των μικρότερων ομάδων: «Αν είσαι Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός ή ΠΑΟΚ και έχεις μπάτζετ πάνω από 30 εκατ. ευρώ μπορείς να λειτουργήσεις με κανόνες επιχειρείν. Εμείς που έχουμε ελάχιστα έσοδα, με γήπεδο που κοστίζει 500.000 ευρώ, 400.000 ευρώ εφορία και 300.000 ευρώ ΙΚΑ συν παίκτες, προπονητές και ταξίδια δεν μπορούμε.

Σταμάτησε η NOVA να μας πληρώνει για ένα διάστημα και εγώ δέχθηκα στην ομάδα μου επτά προσφυγές. Οι παίκτες στην Ελλάδα και μια μέρα να καθυστερούσες σε έκαναν προσφυγή και έπαιρναν και όλο το συμβόλαιο. Έχασα επτά παίκτες από την ενδεκάδα γιατί δεν είχα έσοδα. Από την άλλη εσύ αν βάλεις χρήματα, αυτομάτως πρέπει να φορολογηθείς».

Για την κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο «AEL FC ARENA»: «Αυτό δεν είναι δικό μου. Εγώ πληρώνω το πιο ακριβό γήπεδο στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ πληρώνουν 250.000 ευρώ στο ΟΑΚΑ και εγώ πληρώνω 500.000 ευρώ στον Πηλαδάκη, ενώ συγχρόνως φορολογούμαι. Για να φτιαχτεί το χορτάρι θέλει 300.000 ευρώ, που είναι 600.000 ευρώ με την εφορία. Τον κ. Πηλαδάκη δεν τον ενδιαφέρει. Σκέφτομαι να αγοράσω το Αλκαζάρ. Θέλει όμως ένα ποσό γύρω στα 5 εκατ. ευρώ. Με ένα τέτοιο ποσό θα μπορούσα να αγοράσω δανεικούς όπως οι Κάτσε-Ουάρντα και να ανέβω επίπεδο ως ομάδα. Δεν έχει καμία σχέση με πέρυσι το γήπεδο. Έχουμε προσλάβει δυο υπαλλήλους για συντήρηση σε ένα γήπεδο που το πληρώνουμε διπλάσια από το ΟΑΚΑ».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.grval m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ ΑΕ - Ηπειρωτική Κατασκευαστική Α.Ε.
Nobacco - Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ
ΚΕΝΤΡΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

VIDEOS