Τι ακριβώς ισχύει με τα κρούσματα κορονοϊού και τις αναβολές της Super League 1

Τι ακριβώς ισχύει με τα κρούσματα κορονοϊού και τις αναβολές της Super League 1 30/10/2020
Τι ακριβώς ισχύει με τα κρούσματα κορονοϊού και τις αναβολές της Super League 1

Η Super League 1, όπως και όλη η Ελλάδα, έχει «χτυπηθεί» από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τα καθημερινά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα να ξεπερνούν τα 1.000 εδώ και μερικές μέρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην κυβέρνηση, ενώ και στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τα συνεχόμενα κρούσματα στις ΠΑΕ, βρίσκονται σε επιφυλακή τόσο η Λίγκα όσο και οι ομάδες.

Όσον αφορά τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων στη Super League 1 τόσο για την 7η αγωνιστική, αλλά και γενικότερα, το πρωτόκολλο υγιεινής και ασφαλείας είναι συγκεκριμένο. Ειδικότερα, για να εξηγήσουμε τι ακριβώς ισχύει με τις αναβολές, αλλά και τα κρούσματα Covid-19 στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να υπάρξει οριστική αναβολή σε ματς πρέπει να υπάρχουν τρία θετικά κρούσματα στο τελευταίο τεστ που θα υποβληθεί οποιαδήποτε ομάδα πριν το παιχνίδι της.

Το τελικό τεστ στις ομάδες της Super League 1 γίνεται την Παρασκευή συνήθως και μόνο τότε θα υπάρξει σενάριο για αναβολή, αν φυσικά υπάρξουν τρία θετικά κρούσματα. Τα υπόλοιπα θετικά κρούσματα που έχουν βρεθεί στην οποιαδήποτε ομάδα μετά από τεστ προηγούμενων ημερών δεν θα μετρηθούν στα τρία που χρειάζονται για να αναβληθεί παιχνίδι.

Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα στον Απόλλωνα μία μέρα πριν το ματς με τη Λαμία και ο αγώνας σωστά οδηγήθηκε σε αναβολή. Ο Απόλλωνας Σμύρνης για την 7η αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Αν, λοιπόν, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» υποβληθεί σε τεστ μία μέρα πριν το ματς και βγουν όλοι αρνητικοί ή έστω δύο θετικοί, τότε το ματς θα διεξαχθεί κανονικά, πολύ απλά γιατί τα κρούσματα δεν προστίθενται στα προηγούμενα τέσσερα.

Εκείνα έχουν απομονωθεί και βρίσκονται σε καραντίνα από την πρώτη ώρα που ήταν θετικοί, ενώ οι υπόλοιποι υποβλήθηκαν σε νέα τεστ στις επόμενες μέρες και βγήκαν αρνητικοί. Βάση πρωτοκόλλου, λοιπόν, μόνο αν βρεθούν τρία θετικά κρούσματα στα τελικά τεστ ομάδας 1-2 μέρες πριν από παιχνίδι αναβάλλεται ένα ματς στη Super League 1.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι ισχύει στο πρωτόκολλο υγιεινής και ασφαλείας της Super League 1.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ACS ...σημαίνει courier
Κοσμάς Ανθόπουλος - Ειρήνη Νικολάτου - Δικηγορικο Γραφειο
Το Σουβλάκι του Πασά
Ποδήλατο Γιαννούλη