Παναθηναϊκός – Μπάσκετ: Τέλος ο Χεζόνια

Η θητεία του Μάριο Χεζόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ολοκληρώθηκε στον 4ο τελικό της Basket League. Το παιχνίδι με το οποίο το «Τριφύλλι» σφράγισε την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή έμελλε να είναι το τελευταίο του με τη φανέλα της ελληνικής ομάδας. Ο 26χρονος φόργουορντ απάντησε αρνητικά στην πρόταση ανανέωσης που του έγινε τις προηγούμενες ημέρες (1.6 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια), αποφασίζοντας να αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η υπόθεση της παραμονής του ήταν εκ προοιμίου αρκετά δύσκολη για τους «πράσινους», κατά βάση λόγω του οικονομικού. Η προσφορά που του κατατέθηκε για διετή συνεργασία αντί 1.6 εκατομμύρια ευρώ ξεπερνούσε κατά πολύ τα... όρια που είχε θέσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σε ό,τι είχε να κάνει με τον προϋπολογισμό του, δείγμα της θέλησης και της στόχευσης που υπήρχε από την πλευρά της διοίκησης προκειμένου ο παίκτης να συνεχίσει να φορά την πράσινη φανέλα. Στην πράξη βέβαια, αυτή η υπέρβαση δεν αποδείχθηκε αρκετή για να τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ, αφού ο Μάριο Χεζόνια - δια του εκπροσώπου του - ενημέρωσε πως δεν αποδέχεται την πρόταση, προτιμώντας να κοιτάξει προς άλλες αγωνιστικές κατευθύνσεις για την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Έτσι, ο Δημήτρης Πρίφτης καλείται πλέον να αναζητήσει άλλον παίκτη για να πλαισιώσει τον Οκάρο Γουάιτ στη θέση του πάουερ φόργουορντ.

Δέσμιος του Τι Τζέι Μπρέι

Υπό άλλες συνθήκες, ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ θα είχε θέσει ως ακόμη μία μεταγραφική προτεραιότητα την προσθήκη ενός περιφερειακού για τη θέση του πλεϊμέικερ. Το γεγονός όμως πως ο Τι Τζέι Μπρέι δεσμεύεται με κλειστό συμβόλαιο για ακόμη μία σεζόν, όπως επίσης ότι δεν δείχνει διατεθειμένος να "βγει" από αυτό, έχουν καταστήσει το τριφύλλι δέσμιο της συμφωνίας που υπεγράφη πριν από μερικούς μήνες. Κάπως έτσι, τα χέρια του Δημήτρη Πρίφτη είναι δεμένα σε ό,τι έχει να κάνει με τους κοντούς, όντας επί της ουσίας υποχρεωμένος να πορευτεί με το υπάρχον υλικό - τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Από εκεί και πέρα, η βασική εκκρεμότητα που υπάρχει είναι αυτή του πάουερ φόργουορντ που θα μοιράζεται τις ευθύνες και τον χρόνο με τον Οκάρο Γουάιτ, ενώ πιο πίσω σε επίπεδο επιτακτικότητας βρίσκεται η προσθήκη ενός ακόμη (τρίτου, γηγενούς) σέντερ προκειμένου να μην υπάρχει τρύπα πίσω από τον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Τζεχάιβ Φλόιντ, ο οποίος φέτος θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στο επίπεδο της EuroLeague.

Το άρθρο Παναθηναϊκός – Μπάσκετ: Τέλος ο Χεζόνια εμφανίστηκε πρώτα στο Sports3.


Η θητεία του Μάριο Χεζόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ολοκληρώθηκε στον 4ο τελικό της Basket League. Το παιχνίδι με το οποίο το «Τριφύλλι» σφράγισε την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή έμελλε να είναι το τελευταίο του με τη φανέλα της ελληνικής ομάδας. Ο 26χρονος φόργουορντ απάντησε αρνητικά στην πρόταση ανανέωσης που του έγινε τις προηγούμενες ημέρες (1.6 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια), αποφασίζοντας να αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η υπόθεση της παραμονής του ήταν εκ προοιμίου αρκετά δύσκολη για τους «πράσινους», κατά βάση λόγω του οικονομικού. Η προσφορά που του κατατέθηκε για διετή συνεργασία αντί 1.6 εκατομμύρια ευρώ ξεπερνούσε κατά πολύ τα... όρια που είχε θέσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σε ό,τι είχε να κάνει με τον προϋπολογισμό του, δείγμα της θέλησης και της στόχευσης που υπήρχε από την πλευρά της διοίκησης προκειμένου ο παίκτης να συνεχίσει να φορά την πράσινη φανέλα.

Στην πράξη βέβαια, αυτή η υπέρβαση δεν αποδείχθηκε αρκετή για να τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ, αφού ο Μάριο Χεζόνια - δια του εκπροσώπου του - ενημέρωσε πως δεν αποδέχεται την πρόταση, προτιμώντας να κοιτάξει προς άλλες αγωνιστικές κατευθύνσεις για την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Έτσι, ο Δημήτρης Πρίφτης καλείται πλέον να αναζητήσει άλλον παίκτη για να πλαισιώσει τον Οκάρο Γουάιτ στη θέση του πάουερ φόργουορντ.

Δέσμιος του Τι Τζέι Μπρέι

Υπό άλλες συνθήκες, ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ θα είχε θέσει ως ακόμη μία μεταγραφική προτεραιότητα την προσθήκη ενός περιφερειακού για τη θέση του πλεϊμέικερ. Το γεγονός όμως πως ο Τι Τζέι Μπρέι δεσμεύεται με κλειστό συμβόλαιο για ακόμη μία σεζόν, όπως επίσης ότι δεν δείχνει διατεθειμένος να "βγει" από αυτό, έχουν καταστήσει το τριφύλλι δέσμιο της συμφωνίας που υπεγράφη πριν από μερικούς μήνες.

Κάπως έτσι, τα χέρια του Δημήτρη Πρίφτη είναι δεμένα σε ό,τι έχει να κάνει με τους κοντούς, όντας επί της ουσίας υποχρεωμένος να πορευτεί με το υπάρχον υλικό - τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.

Από εκεί και πέρα, η βασική εκκρεμότητα που υπάρχει είναι αυτή του πάουερ φόργουορντ που θα μοιράζεται τις ευθύνες και τον χρόνο με τον Οκάρο Γουάιτ, ενώ πιο πίσω σε επίπεδο επιτακτικότητας βρίσκεται η προσθήκη ενός ακόμη (τρίτου, γηγενούς) σέντερ προκειμένου να μην υπάρχει τρύπα πίσω από τον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Τζεχάιβ Φλόιντ, ο οποίος φέτος θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στο επίπεδο της EuroLeague.

Το άρθρο Παναθηναϊκός – Μπάσκετ: Τέλος ο Χεζόνια εμφανίστηκε πρώτα στο Sports3.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: sports3.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ ΑΕ - Ηπειρωτική Κατασκευαστική Α.Ε.
Σ' αναμμένα Κάρβουνα
Φροντιστήριο Κλασικό
ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.