Σύλληψη «Μάξιμου Σαράφη»: «Φακελάκια» 50.000 ευρώ από επιχειρηματίες για δάνεια από το Κατάρ

Σύλληψη «Μάξιμου Σαράφη»: «Φακελάκια» 50.000 ευρώ από επιχειρηματίες για δάνεια από το Κατάρ
Ο  πρώην υπεύθυνος Επικοινωνίας της Novartis, συνελήφθη μαζί με δύο ακόμη άτομα, με την κατηγορία σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, ταυτόχρονα με τη διάπραξη απατών με τραπεζικά προϊόντα.

Ο «Μάξιμος Σαράφης», ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, διαφήμιζε στα θύματά του τις υψηλές γνωριμίες του στον επιχειρηματικό και τραπεζικό κλάδο, υποσχόμενος «γρήγορα» δάνεια με ευνοϊκούς όρους από το Κατάρ… . Ο  πρώην υπεύθυνος Επικοινωνίας της Novartis, συνελήφθη μαζί με δύο ακόμη άτομα, με την κατηγορία σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, ταυτόχρονα με τη διάπραξη απατών με τραπεζικά προϊόντα.

Ο ίδιος και οι συνεργοί του εμφανίζονταν ως στελέχη ανύπαρκτης χρηματοοικονομικής εταιρείας παροχής δανείων με έδρα το εξωτερικό. Αναλάμβαναν την διεκπεραίωση και μεσολάβηση στην γρήγορη χορήγηση τραπεζικών δανείων σε επιχειρήσεις. Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιούν στελέχη του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, οι κατηγορούμενοι έπαιρναν τα έξοδα για την κατάθεση φακέλου με τα δικαιολογητικά, τα οποία δεν υπέβαλλαν σε κάποιο τραπεζοοικονομικό οργανισμό και φυσικά οι «πελάτες» δεν έπαιρναν ποτέ δάνειο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κατηγορούμενοι λάμβαναν «γρηγορόσημα» από 5.000 έως 50.000 ευρώ ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των επιχειρηματιών και το ύψος του δανείου που επιθυμούσαν να λάβουν. Προς το παρόν, οκτώ επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο και σε καταστήματα εστίασης, φαίνεται να έχουν πέσει θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ το συνολικό ποσό που φέρεται να έχουν αποσπάσει είναι περίπου 600.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» στις καταθέσεις τους στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης Novartis έκαναν λόγο για «βαλιτσάκι με ροδάκια το οποίο μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου και περιείχε μοβ, κίτρινα και πράσινα χαρτονομίσματα», ενώ μιλούσαν για λεφτά «σε σακούλες και σε κίτρινους φακέλους, για μια διαφημιστική εταιρεία, αλλά και μαύρο χρήμα χέρι με χέρι».

Τον Φεβρουάριο του 2020, ο «Μάξιμος Σαράφης» δεν είχε εμφανιστεί στη ΓΑΔΑ, όπου τον είχαν καλέσει μέλη της προανακριτικής για να καταθέσει, είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του, χωρίς όμως να εντοπιστεί στο πλαίσιο του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί. Ο αξιωματικός χειριστής της ασφάλειας του προστατευόμενου μάρτυρα, στις 14 Φεβρουαρίου 2020 είχε επιδώσει στον «Μάξιμο Σαράφη» την κλήση για κατάθεση, με τον ίδιο να επιθυμεί να καταθέσει με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά και φωνή, κάτι που είχε απορριφθεί από την προανακριτική στη Βουλή.

Στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis, ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της πολυεθνικής, είχε καταθέσει ότι δεν γνώριζε, ούτε σε ποια μέσα ενημέρωσης, ούτε σε ποια πρόσωπα δίνονταν τα χρήματα. Υποστήριξε επίσης ότι δεν γνωρίζει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δεν είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης». Στις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής είχε πει ότι δεν απαντά, όχι ότι δεν γνωρίζει και θα «εισέφερε» όταν θα τον καλούσε η Δικαιοσύνη. ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Preisvergleich


VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

George Coiffure
Ζιαφέτ' -  Τσιπουράδικο και άλλα...
Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο
Galaxy Hotel