Σεισμός στη Ρόδο: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 5,9 Ρίχτερ

Σεισμός στη Ρόδο: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 5,9 Ρίχτερ
Τι αναφέρουν οι ειδικοί για τον δυνατό σεισμό που ταρακούνησε τη Ρόδο.

Στον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (25/1) ανοιχτά της Ρόδου αναφέρθηκαν οι σεισμολόγοι Άκης Τσελέντης, Γεράσιμος Παπαδόπουλος και Γεράσιμος Χουλιάρας με αναρτήσεις τους στα social media.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 Ρίχτερ  (με αρχική εκτίμηση 5,7 Ρίχτερ) και το επίκεντρο εντοπίζεται στη θάλασσα, σε απόσταση 58 χλμ. νοτιοανατολικά της Λίνδου.

«Ουδέν Πρόβλημα», σχολιάζει ο Άκης Τσελέντης, τονίζοντας ότι «ήταν ένας τυπικός σεισμός του Ελληνικού τόξου σε ρήγμα οριζόντιας μετατόπισης μακριά από τις ακτές και σε σημαντικό βάθος».

«Ανακοίνωση σεισμού της 25/01/2023: Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 14:37 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Πολύ Ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.9 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 498 χλμ. ΑΝΑ των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 58 χλμ. ΝΑ της Λίνδου. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κρήτη.

Ουδέν Πρόβλημα. Ήταν ένας τυπικός σεισμός του Ελληνικού τόξου σε ρήγμα οριζόντιας μετατόπισης μακριά από τις ακτές και σε σημαντικό βάθος. Η διεισδυτικότητα του ρήγματος είναι προς την Τουρκία και αν προκληθούν ζημιές αυτές θα επηρεάσουν περισσότερο αυτή την χώρα και όχι την Ελλάδα.

(**) Το ΕΘΝΙΚΟ μας ΚΕΝΤΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ που έχουμε στο Γεωδυναμικό σταμάτησε τον ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ. Οι ανιχνευτές μας (παλιρροιογράφο) δεν εντόπισαν αύξηση της στάθμης στις ακτές.

(**)Επειδή δέχομαι άπειρα τηλ από τα ΜΜΕ ενημερώνω ότι δεν υπάρχει λόγος να βγω. Ας εμφανιστούν οι κινδυνολόγοι….», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σεισμός, σεισμός Ρόδος, σεισμός στη Ρόδο, Ρόδος

«Η απομάκρυνση από την παράκτια ζώνη θα είναι μια καλή κίνηση», έγραψε από την πλευρά τους ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Ισχυρός σεισμός στη Ρόδο. Mέγεθος 5,9, επίκεντρο σε θαλάσσιο χώρο 60 χλμ νοτιοανατολικά της Λίνδου. Έντονα αισθητός στο νησί. Η απομάκρυνση από την παράκτια ζώνη θα είναι μια καλή κίνηση», σημείωσε.

 Σεισμός, σεισμός Ρόδος, σεισμός στη Ρόδο, Ρόδος

Τέλος, ο Γεράσιμος Χουλιάρας έκανε την εξής ανάρτηση για τον σεισμό: «Ανακοίνωση σεισμού Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 14:37 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Πολύ Ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.9 στην κλίμακα Richter.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 498 χλμ. ΑΝΑ των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 58 χλμ. ΝΑ της Λίνδου.

Σεισμός, σεισμός Ρόδος, σεισμός στη Ρόδο, ΡόδοςΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων
Ποδήλατο Γιαννούλη
Tzimas Home Accessories
Galaxy Hotel