Μουσικό Κουτί: Τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου ερμηνεύει η Φωτεινή Βελεσιώτου

Μουσικό Κουτί: Τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου ερμηνεύει η Φωτεινή Βελεσιώτου
Το Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ1 ανοίγει για να ακουστούν τα ξεχωριστά τραγούδια που έντυσε με τις λέξεις της η μεγάλη στιχουργός.

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου κατάφερε και μίλησε στις καρδιές των ανθρώπων. Τους έκανε να συγκινηθούν, να χαμογελάσουν, να ερωτευτούν και να σκεφτούν. Τα τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου έρχονται στο Μουσικό Κουτί σήμερα στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τη Φωτεινή Βελεσιώτου, τον Γιάννη Παπαγεωργίου και τον Αλέξανδρο Κτιστάκη, για να ερμηνεύσουν τα τραγούδια της. Αναμνήσεις από τη ζωή δίπλα στη γιαγιά του μοιράζεται μαζί μας ο εγγονός της, Αλέξης Πολυζωγόπουλος.

H ζωή της βγαλμένη από ταινία! Έγραψε για όνειρα απατηλά, γυάλινους κόσμους, μίλησε για τις δύο πόρτες της ζωής και έζησε σαν τον «Αητό χωρίς φτερά»!  Ένα ξεχωριστό Μουσικό Κουτί, αφιερωμένο στη σπουδαία στιχουργό και συναρπαστική προσωπικότητα, που κατόρθωσε με το ταλέντο της να μετουσιώσει μια δύσκολη, τραγική ζωή και να προσφέρει σε όλους μας λίγη ευτυχία μέσα από τα τραγούδια της!

«Οι περισσότερες μεγάλες επιτυχίες της έως το ’60 δεν είχαν την υπογραφή της. Μέχρι που εμφανίζεται ο Μάνος Χατζιδάκις με το Αητός χωρίς φτερά και για πρώτη φορά βάζει το όνομά της δίπλα στο δικό του και της δίνει ποσοστά 50 -50. Αυτό δεν υπήρχε μέχρι τότε, διότι ο στιχουργός ήταν υποδεέστερος» λέει στη συνέντευξή του ο εγγονός της, Αλέξης Πολυζωγόπουλος, και συνεχίζει: «Τα πρώτα τραγούδια που θυμάμαι να ακούγονται στο σπίτι είναι «Το παλιόσπιτο ετούτο», «Πήρα τη στράτα και έρχομαι» και ταυτόχρονα «Αντιλαλούνε τα βουνά…». Ο Αποστόλος Καλδάρας είναι αυτός που αρνήθηκε να αγοράσει τραγούδι της Ευτυχίας. Τον εκλιπαρούσε, αλλά ο Καλδάρας της έλεγε: Ευτυχία το ποσοστό σου!»

«Η λιτότητα, η δύναμη, η ευαισθησία και η ειλικρίνεια του λόγου της ήταν για μένα πάντα μάθημα και πρότυπο. Πρόκειται για μια μεγάλη ποιήτρια, η οποία επέλεξε, τελικά, να εκφραστεί και να δώσει τα αριστουργήματά της μέσα από την ταπεινή και φαινομενικά απλή μορφή του λαϊκού τραγουδιού», είναι το εισαγωγικό σχόλιο του ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Δείτε σχετικό απόσπασμα:

{https://youtu.be/aQZIdsMl1BM}ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ
Carbon Off - Ιωάννινα
Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA
Ποδήλατο Γιαννούλη