Άνοιγμα Σχολείων: Το παρασκήνιο στο «όχι» Τσιόδρα και άλλων 8 ειδικών

Άνοιγμα Σχολείων: Το παρασκήνιο στο «όχι» Τσιόδρα και άλλων 8 ειδικών

Οι δύο λόγοι που ο Σωτήρης Τσιόδρας και άλλοι 8 ειδικοί είπαν όχι στο άνοιγμα των σχολείων.

Οι μαθητές του Λυκείου επιστρέφουν την ερχόμενη Δευτέρα στα θρανία, μετά από σχεδόν πέντε μήνες εγκλεισμού στο σπίτι και τηλεκπαίδευσης, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να διατυπώνει τις ενστάσεις του. 

Η κυβέρνηση, δια της αρμόδιας υπουργού Νίκης Κεραμέως επέμεινε πολύ στην ανάγκη επαναλειτουργίας τουλάχιστον του Λυκείου, καθώς ιδιαίτερα οι μαθητές της Γ Λυκείου έχουν χάσει πολύ χρόνο και έχουν μπροστά τους τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Και για να καμφθούν οι αντιρρήσεις, οι προβληματισμοί και οι φόβοι κάποιων από τους ειδικούς, η κυρία Κεραμέως αύξησε σε δύο την εβδομάδα τα self tests που θα πρέπει να κάνουν καθηγητές και μαθητές για να μπουν στις τάξεις.

Η χθεσινή έκτακτη συνεδρίασης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων( από την οποία απουσίαζαν 5 μέλη ), ωστόσο, παρούσης της κ. Κεραμέως, δεν κύλησε ομαλά και ήρεμα, όπως πίστευαν πολλοί στην κυβέρνηση, έχοντας προηγουμένως σχηματίσει την εντύπωση ότι οι ειδικοί ήταν στο σύνολό τους αποφασισμένοι να δώσουν το πράσινο φως για οριζόντιο άνοιγμα των Λυκείων.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, η μεγάλη έκπληξη ήρθε από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος διαφώνησε ανοικτά με την δρομολογηθείσα απόφαση της κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, η επιστροφή των μεγαλύτερων μαθητών στα θρανία, συνιστά ρίσκο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τους προβληματισμούς του καθηγητή συνυπέγραψαν 8 ακόμα μέλη της Επιτροπής. Ολοι τους συμφώνησαν ότι πρόκειται για μία εσπευσμένη κίνηση, η οποία ενέχει κινδύνους, για δύο λόγους :

Πρώτον, διότι δεν έχουν ακόμα αποτυπωθεί οι τυχόν διαφοροποιήσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, το οποίο θεωρείται κρίσιμο για τη σειρά των βημάτων που θα ακολουθήσουν.

Δεύτερο και σημαντικότερο, γιατί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας παραμένει εξαιρετικά βεβαρημένη σε ολόκληρη την επικράτεια, και κυρίως στις τρεις περιοχές ( Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη ) στις οποίες οι ειδικοί δεν έδωσαν το πράσινο φως για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, ενώ χθες επέτρεψαν την επιστροφή των μαθητών του Λυκείου στα σχολεία.

Επιπρόσθετα, πολλοί από τους παριστάμενους λοιμωξιολόγους επέμειναν ιδιαίτερα στην πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, ιδιαίτερα στην Αττική και τη Βόρεια Ελλάδα και εξέφρασαν ανοικτά τον φόβο ότι αν υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση, η κατάσταση θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμη.

Παρ όλα αυτά, η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των Λυκείων έχει ξεκινήσει και όλοι θα κριθούν από το αποτέλεσμα...ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Galaxy Hotel
Το Σουβλάκι του Πασά
RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων
ΗΠΕΙΡΟΣ OIL