Πάσχα: Πότε θα υπάρξει οριστική απόφαση για μετακίνηση εκτός νομού

Πάσχα: Πότε θα υπάρξει οριστική απόφαση για μετακίνηση εκτός νομού

Πονοκέφαλο στους πολίτες, στην κυβέρνηση και στους ειδικούς προκαλεί η μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα. Απόφαση αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, μόνο πολλές απόψεις κυβερνητικών στελεχών, αλλά και ειδικών από την επιτροπή.

Νέες πληροφορίες λένε ότι ακόμα κι αν αποφασιστεί η μετακίνηση εκτός νομού υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, το όριο των ατόμων στα σπίτια θα εξακολουθήσει να ισχύει.

Η μετακίνηση εκτός νομού και η μετάβαση στα χωριά είναι άλλωστε ο ευσεβής πόθος των περισσότερων πολιτών, οι οποίοι έχουν κουραστεί από τα παρατεταμένα μέτρα και τα lockdown που έχουν επιβληθεί για την καταπολέμηση του κορονοϊού εδώ και έναν χρόνο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV, οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μετά τις 15 Απριλίου. Οι επιτελείς εξετάζουν όλα τα σενάρια και προβληματίζονται για το τι μπορεί να γίνει ώστε να μην διακινδυνεύσει η υγεία του κόσμου.

Ετσι, εξετάζονται πολλά σενάρια.

Το ένα από αυτά είναι να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού σε όσους μπορούν να αποδείξουν πως πηγαίνουν στα εξοχικά τους μέσω του Ε9.

Η άλλη περίπτωση που εξετάζεται είναι να επιτραπεί η μετακίνηση σε άτομα που έχουν κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου, έχουν χαρτί που να το αποδεικνύει και έχει περάσει και το ασφαλές διάστημα που απαιτείται μετά την δεύτερη δόση.

Δεν αποκλείεται να επιτραπεί χωρίς διακρίσεις σε βάρος όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, με κλειστή εστίαση και με όριο ατόμων στα σπίτια.

Οπως και να 'χει, ακόμα κι αν αποφασιστεί η μετακίνηση εκτός νομού κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ο περιορισμός των ατόμων στο εσωτερικό των σπιτιών θα εξακολουθήσει να ισχύει και έλεγχοι θα γίνονται το διάστημα των γιορτών.

Τα self test δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν. Στην αρχή θα διατεθούν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στους εργαζόμενους, καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από ένα μήνα μακριά από το Πάσχα και 40 μέρες πριν το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαϊου.

Παράλληλα, εφόσον τα self test αποδειχτούν «χρήσιμα» αναμένεται να συμβάλουν και στο άνοιγμα της εστίασης μέσα στον επόμενο μήνα.

Όσον αφορά το φετινό πάσχα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στη χθεσινή συνέντευξη που έδωσε στο Star ότι ναι μεν θα το ζήσουμε με περιορισμούς, ωστόσο θα διαφέρει από το περσινό Πάσχα της σκληρής καραντίνας. Ουσιαστικά δηλαδή άφησε να εννοηθεί ότι μάλλον απομακρύνεται το ενδεχόμενο… εξόδου των εκδρομέων.ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ορθοπεδική Μέριμνα - Δημα Φλωρενια & Σια ΕΕ
Νίκος Τριανταφύλλου
RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων
Ποδήλατο Γιαννούλη