Εμβόλιο Johnson & Johnson: «Υπομονή», δεν γίνονται ακόμη εμβολιασμοί

Εμβόλιο Johnson & Johnson: «Υπομονή», δεν γίνονται ακόμη εμβολιασμοί

Στον «πάγο» οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, εν αναμονή των ανακοινώσεων από τον EMA.

Στο ζήτημα της αναστολής χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson, η οποία θα ξεκινούσε σήμερα στα εμβολιαστικά κέντρα, αναφέρθηκε απόψε η κ. Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την επιχείρηση «Ελευθερία».

Ο λόγος για την αναστολή χρήσης του σκευάσματος στις ΗΠΑ, είναι η καταγραφή 6 περιστατικών θρομβώσεων σε γυναίκες 18 - 48 ετών επί περισσότερων των 6 εκατ. εμβολιασμών, θύμισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, επικαλούμενη τις σχετικές ανακοινώσεις των FDA και CDC.

Η εν λόγω απόφαση, πρόσθεσε, ελήφθη προκειμένου να ολοκληρωθεί η λεπτομερής διερεύνηση των περιστατικών, όσο και για να ενημερωθούν σωστά κοινό και υγειονομικοί.

Σύμνφωνα με την ίδια, πάντως, το «πολυαναμενόμενο», όπως το χαρακτήρισε, εμβόλιο της εταιρείας έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως η διατήρησή του σε συνήθεις θερμοκρασίες ψύξης αλλά και το γεγονός πως απαιτείται μία μόνο δόση.

Μάλιστα η προστασία του εμβολιαζόμενου αρχίζει μετά από 14 ημέρες από τη χορήγησή του, ενώ η αποτελεσματικότητά του έναντι σοβαρών επιπλοκών της Covid εκτιμάται στο 85% μετά από 28 μέρες. Μετά από 49 μέρες, το ίδιο εμβόλιο «προστατεύει σχεδόν πλήρως από εισαγωγές στα νοσοκομεία και θάνατο», κατά την κ. Θεοδωρίδου.

Σημείωσε, δε, πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι παρόμοια τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Ν. Αφρική, όπου κυκλοφορεί στέλεχος του ιού που μειώνει την αποτελεσματικότητα εμβολίων.

«Φως» στα ζητήματα που απασχολούν τους επιστήμονες αναμένεται να ρίξει η διερεύνηση τυχόν γενετικού προδιαθεσιακού παράγοντα που να συνδέεται με τις αναφερόμενες παθογένειες, ενώ η έρευνα «θα ενισχύσει και την εμπιστοσύνη στην επιτήρηση της ασφάλειας των εμβολίων», είπε η καθηγήτρια, η οποία τόνισε, στο σημείο αυτό, πως το οργανωμένο σύστημα αυτό μας δίνει τη δυνατότητα της έγκαιρης αντιμετώπισης των όποιων ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Τέλος, η κ. Θεοδωρίδου ζήτησε την υπομονή των πολιτών «για τη γνωμοδότηση των αρμόδιων φορέων σε ΗΠΑ και ΕΕ, τον EMA, με την ελπίδα ότι θα έχουμε άλλο ένα όπλο στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Υπενθυμίζεται πως οι συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για το εμβόλιο της Johnson & Johnson αναμένονται αύριο, Τρίτη.ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Preisvergleich


VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ ΑΕ - Ηπειρωτική Κατασκευαστική Α.Ε.
Νίκος Τριανταφύλλου
Ποδήλατο Γιαννούλη
George Coiffure