Logo

FIFPro: «Απαράδεκτο ότι οι παίκτες συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται ως περιουσιακά στοιχεία»

FIFPro: «Απαράδεκτο ότι οι παίκτες συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται ως περιουσιακά στοιχεία»

Η Ένωση των Επαγελματιών Ποδοσφαιριστών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την European Super League και την πιθανή απαγόρευση των παικτών από το να εκπροσωπήσουν τις εθνικές τους ομάδες.

Δώδεκα ευρωπαϊκοί σύλλογοι είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν την European Super League, με την ανακοίνωσή τους να φέρνει σύγχυση στο ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς η Ευρωπαϊκή και η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αλλά και η Ένωση των Επαγελματιών Ποδοσφαιριστών εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την κίνηση αυτή.

Γεγονός είναι πως ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι οι παίκτες που θα συμμετάσχουν στην νεοσύστατη διοργάνωση θα κινδυνέψουν να αποκλειστούν από τις εθνικές τους ομάδες με αποτέλεσμα να μην έχουν την δυαντότητα να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

Η FIFPro είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί 60.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και στην πρόσφατη ανακοίνωσή της αναφέρεται στο ζήτημα αυτό.

H ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση των Επαγελματιών Ποδοσφαιριστών αναφέρει:

«H FIFPro έχει λάβει υπόψη την ανακοίνωση για τη δημιουργία μίας νέας "Super League" από 12 ευρωπαϊκούς συλλόγους. Αυτή η απόφαση αφήνει τους παίκτες και τα συνδικάτα τους με πολλές ανησυχίες και ερωτήματα σχετικά με τον αντίκτυπό της όχι μόνο στον ιστό και την πολιτιστική ταυτότητα του ποδοσφαίρου αλλά και σε πιο πρακτικά ζητήματα, όπως είναι η καριέρα τους.

Το ποδόσφαιρο είναι χτισμένο στη μοναδική κοινωνική και πολιτιστική κληρονομιά του, η οποία όχι μόνο του δίνει μια απαράμιλλη σχέση με τους οπαδούς του, αλλά και έχει δημιουργήσει μηχανισμούς για να διαδώσει το επαγγελματικό παιχνίδι όπως κανένα άλλο άθλημα. Για να διατηρηθεί αυτό, είναι απαραίτητη μια υγιής συνεργασία μεταξύ εγχώριων και διεθνών διαγωνισμών που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη. Μία νέα διοργάνωση που τα υπονομεύει αυτά, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι με το να φτάσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε αυτό το σημείο πιθανής διαταραχής, είναι ουσιαστικά απόρροια μιας διακυβέρνησης στην οποία ορισμένοι έχουν απολαύσει δυσανάλογες δυνάμεις ενώ οι περισσότεροι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στην καρδιά του παιχνιδιού -οι παίκτες αλλά και οι οπαδοί- αγνοούνται σε μεγάλο βαθμό.

Οι απειλές για απόσχιση και δημιουργία νέας διοργάνωσης και οι επακόλουθες παραχωρήσεις για τη μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών αγώνων έχουν διαμορφώσει τη λήψη αποφάσεων εδώ και χρόνια. Αυτή η δυναμική αντικατέστησε διαφανείς και χωρίς αποκλεισμούς συζητήσεις σχετικά με τις ευκαιρίες των μεταρρυθμίσεων ανταγωνισμού για όλους τους παίκτες, τους οπαδούς, τους συλλόγους, τα πρωταθλήματα και τις ομοσπονδίες.

Οι παίκτες συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται ως περιουσιακά στοιχεία και μοχλούς πίεσης σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο για την FIFPRO, τις 64 εθνικές ενώσεις παικτών και τους 60.000 παίκτες που εκπροσωπούμε. Θα αντιταχθούμε σθεναρά σε μέτρα από κάθε πλευρά που θα μπλοκάρουν δικαιώματα των παικτών, όπως ο αποκλεισμός από τις εθνικές ομάδες των χωρών τους.

Προς το συμφέρον των παικτών και ολόκληρου του κλάδου, δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με όλους τους ενδιαφερόμενους για αποφάσεις που υποστηρίζουν όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού και να διορθώσουν τα τωρινά ελαττώματά του».

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Versicherungsvergleich


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter