Εμβόλιο AstraZeneca: Στις 8 εβδομάδες η δεύτερη δόση

Φωτ. Αρχείου

Υπέρ της επίσπευσης του εμβολιασμού με AstraZeneca, για τη δεύτερη δόση, τάσσεται η κ. Θεοδωρίδου, με δήλωσή της στο iEidiseis, στο πλαίσιο της δυνατότητας για μεταφορά των συγκεκριμένων ραντεβού σε διάστημα από 8 έως 11 εβδομάδες από την πρώτη δόση.

Καταφατική ήταν η απάντηση της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρίας Θεοδωρίδου σε ερώτημα του iEidiseis για το αν είναι ωφέλιμη η αλλαγή των ραντεβού για τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca για τη δεύτερη δόση στις 8 εβδομάδες από την πρώτη, αντί στις 12

Η καθηγήτρια δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της επίσπευσης του προγραμματισμού των συγκεκριμένων ραντεβού, για όσους θέλουν να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής, την οποία η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό επιτρέπει ήδη από τον περασμένο μήνα.

Αναφορικά με την εν λόγω τροποποίηση στον τρόπο χορήγησης του συγκεκριμένου εμβολίου, ο ΓΓ της ΠΦΥ κ. Μάριος Θεμιστοκλέους είχε σημειώσει στην ενημέρωση της 26ης Απριλίου πως «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μάς έδωσε το δικαίωμα ενώ η προτεινόμενη ημερομηνία του συστήματος για τη δεύτερη δόση είναι το διάστημα μεταξύ 11ης ή 12ης εβδομάδας, κάποιος πολίτης ο οποίος επιθυμεί θα μπορούσε να φέρει νωρίτερα το ραντεβού του για τη δεύτερη δόση μέχρι τις 8 εβδομάδες». 

Η δυνατότητα αυτή «ενεργοποιήθηκε» το ίδιο βράδυ. Η ίδια η κ. Θεοδωρίδου είχε διευκρινίσει πως «το πρόγραμμα παραμένει σταθερό, η πρώτη από τη δεύτερη δόση να απέχει 12 εβδομάδες. Με αυτό το σχήμα έχει επιτευχθεί το άριστο ανοσολογικό αποτέλεσμα». Ωστόσο, «εάν κάποιος δικαιούχος επιθυμεί να εμβολιαστεί μετά τις 8 εβδομάδες, αυτό μπορεί να είναι εφικτό, γιατί μπορεί να έχει προσωπικούς λόγους, με μία μείωση από πλευράς ανοσολογικής, με μία μείωση της άριστης ανοσολογικής απάντησης, αλλά όχι τέτοιας που να μεταβάλλει, να αλλοιώνει την τελική αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού», είχε συμπληρώσει.

Αξίζει να αναφερθεί πως η παραπάνω απάντηση της καθηγήτριας έρχεται σε μία περίοδο που οι εν λόγω μετατροπές είναι ήδη αυξημένες. Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, δεκάδες πολίτες επιλέγουν να μεταφέρουν το ραντεβού τους με τη 2η δόση του εμβολίου - με την ολοκλήρωση, άρα, του εμβολιαστικού σχήματος - στο συντομότερο χρονικό διάστημα που επιτρέπει το σύστημα.

Επισημαίνεται πως η  Ελλάδα έχει παραλάβει 1.221.400 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, με το οποίο, μέχρι το πρωί της Δευτέρας, είχαν γίνει 786.832 εμβολιασμοί, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 65%. Μέχρι το τέλος του μήνα η εταιρεία έχει ενημερώσει τις αρχές πως θα παραδώσει 348.000 ακόμη δόσεις, ενώ 450.000 - 500.000 αναμένονται τον Ιούνιο.

  • ASTRAZENECA
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ΕΜΒΟΛΙΟ
  • ΕΜΒΟΛΙΑ
  • ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΡΑΝΤΕΒΟΥ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA
RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων
Ποδήλατο Γιαννούλη
Το Σουβλάκι του Πασά