Μαθαίνοντας… βελάκια στην καραντίνα! (Μέρος B)

Καλημέρα φίλοι! Στην περασμένη στήλη είδαμε όλα τα «τεχνικά» χαρακτηριστικά του Darts, τι δηλαδή πρέπει να γνωρίζει κάποιος (τα βασικά), πριν ξεκινήσει να παίζει. Σήμερα θα εστιάσουμε στο πως παίζεται, τι τρικ υπάρχουν, που μπορεί να φτάσει κάποιος και τελικά σε τι βοηθάει το Darts.

Έστω λοιπόν ότι έχουμε στήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό, το Dartboard, τις γραμμές που υποδεικνύουν την απόσταση, τα βελάκια στο χέρι, τότε το επόμενο βήμα είναι το παιχνίδι.

Ας ξεκινήσουμε από το βασικό παιχνίδι με τους βασικούς κανόνες. Αυτούς δηλαδή που ίσως κάποτε να έχετε δει στην τηλεόραση. Το στάνταρ παιχνίδι είναι ένας εναντίων ενός. Το σκορ ξεκινάει από το 501, είναι 501 πόντοι, τους οποίους πρέπει να μηδενίσεις πιο γρήγορα από τον αντίπαλο σου. Κάθε παίκτης έχει σε κάθε προσπάθεια τρία βελάκια στη διάθεση του. Η κάθε προσπάθεια μετράει ως το άθροισμα των τριών darts που θα βρουν στόχο. Έπειτα παίζει ο δεύτερος παίκτης και αυτό πάει εναλλάξ μέχρι τέλους.

Το επίσημο παιχνίδι είναι το «501 – Double out». Τι σημαίνει αυτό; Πως για να μηδενίσεις του πόντους σου, πρέπει το τελευταίο σου βελάκι να καταλήξει στην εξωτερική λωρίδα του Dartboard (είναι η λωρίδα που διπλασιάζει) ή στο κέντρο του Dartboard (το bullseye, που είναι double 25 ουσιαστικά). Ένα απλό παράδειγμα είναι κάποιος που έχει υπόλοιπο 75 πόντους και ξεκινάει την προσπάθεια του, μπορεί να επιλέξει τον εξής δρόμο : Ευστοχία στο απλό 15 (υπόλοιπο 60), ευστοχία στο απλό 20 (υπόλοιπο 40), ευστοχία στο double 20 (υπόλοιπο μηδέν).

Για να μπείτε στο νόημα μπορείτε να δείτε video από τεράστιους παίκτες σε μεγάλα τουρνουά, όπως για παράδειγμα το ματς Phil Taylor vs Adrian Lewis, που έχει χαρακτηριστεί ένας από τους καλύτερους αγώνες:

Φυσικά πέραν του 501 – double out, υπάρχουν και άλλα ήδη παιχνιδιού. Για παράδειγμα υπάρχει το single out (όπου αρκεί να πετύχεις τον αριθμό στο τέλος που χρειάζεσαι, χωρίς special shot) που συνιστάται για αυτούς που ξεκινάνε τώρα, υπάρχει το master out, όπου μπορείς να μηδενίσεις ακόμα και με triple shot. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετά special παιχνίδια, που συνήθως επιλέγονται από τους παίκτες για προπόνηση. Υπάρχει για παράδειγμα το Cricket, όπου πρέπει να πετύχεις τουλάχιστον 3 φορές τους αριθμούς 20-19-18-17-16-15 και bullseye πριν τον 25ο γύρο. Μπορείτε να βρείτε πολλά ακόμα special παιχνίδια online.

Πάμε τώρα να δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να παίξετε Darts. Αρχικά ξεκινάμε με το πως πρέπει να είναι η στάση του σώματος πριν καν σημαδέψει κάποιος με το βελάκι. Οι περισσότεροι πατάνε παράλληλα με την γραμμή, γέρνουν με το σώμα τους και φυσικά προεξέχει το χέρι με το οποίο ρίχνουν. Το δεύτερο που πρέπει να δώσει κανείς μεγάλο βάρος είναι το πώς πιάνει κανείς τα βελάκια. Το στυλ του καθενός είναι διαφορετικό, όμως είναι καλό να γνωρίζει κάποιος πως τα βελάκια έχουν κάπου στη μέση ένα σημείο ισορροπίας. Το τρίτο που πρέπει να προσέξει κανείς είναι να μένει ακούνητο όλο το σώμα του και ουσιαστικά όλη η κίνηση να είναι εστιασμένη στο χέρι του. Ο ώμος και το μπράτσο είναι καλό να είναι απολύτως σταθερά και η όλη κίνηση να γίνεται να τον καρπό.

Τα Darts κάνουν καλό σε όλους όσους έχουν θέμα με τα μαθηματικά. Ωθούν και αναγκάζουν τον άλλον να υπολογίσει για να νικήσει. Όποιος δεν ξέρει μαθηματικά, τότε τα darts ίσως τον βοηθήσουν αρκετά. Επίσης, βοηθάνε πολύ στο να υπάρχει έλεγχος όλου του σώματος και των κινήσεων. Τέλος, είναι ένα παιχνίδι εγκεφαλικό και ψυχολογίας. Μπορεί να φαίνεται εύκολο, πιστέψτε όμως, το ίδιο έλεγα και εγώ πριν ξεκινήσω. Είναι ένα παιχνίδι εξαιρετικά δύσκολο, συνάμα όμως και μαγευτικό.

Αυτά είναι ότι μπορώ να μοιραστώ μαζί σας. Παίζω δύο χρόνια Darts, ακόμα ερασιτεχνικά, όμως έχω στόχο να το πάω επαγγελματικά. Πιστέψτε με είναι ένα παιχνίδι εθιστικό αν υπάρχει ο κατάλληλος αντίπαλος. Ελπίζω να σας έδωσα μια καλή λύση για τις ώρες που περνάτε στο σπίτι.

Επισκεφτείτε καθημερινά το Betmarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα, να δείτε τα προγνωστικά των tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: BETMARKET.GRΔείτε επίσης...