Η Mercedes πρωτοστατεί στον τομέα των βιώσιμων καυσίμων

Η Mercedes πρωτοστατεί στον τομέα των βιώσιμων καυσίμων
Η Mercedes καινοτομεί για μία ακόμη φορά, επεδύοντας στον τομέα των βιώσιμων καυσίμων.

Σημαντική επιχειρηματική κίνηση αναμένεται να κάνει η Mercedes η οποία γνωστοποίησε ότι θα επενδύσει στο Sustainable Aviation Fuel (SAF) ως μέρος της δέσμευσής της να φτάσει το Net-Zero, δηλαδή την μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στο άθλημα, έως το 2030.

Η χρήση των συγκεκριμένων καυσίμων, τα οποία χρησιμοποιούν είτε ανανεώσιμες πηγές είτε υλικά που προέρχονται από απόβλητα, θα βοηθήσει τη Mercedes να επιτύχει σχεδόν 50% μείωση του αποτυπώματος αεροπορικών ταξιδιών της ομάδας, με τις πτήσεις να αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος πάνω από το ένα τέταρτο του προβλεπόμενου άνθρακα που… παράγει ως ομάδα.

Η αγορά των Sustainable Aviation Fuels (σ.σ. Βιώσιμα Αεροπορικά Καύσιμα)από τα «ασημένια βέλη» αναμένεται να είναι μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και θα αποτελέσει μέρος της προσπάθειας της Mercedes να είναι Net Zero έως το 2030, όπως επαληθεύεται από την Science Based Targets Initiative.

«Στόχος μας είναι να είμαστε στην αιχμή της αλλαγής»

Σχετικά με την επένδυση σε Βιώσιμα Αεροπορικά Καύσιμα, τα οποία επί του παρόντος είναι περιορισμένα σε ποσότητα, η Mercedes θεωρεί ότι προσφέρει μια «τεράστια» ευκαιρία για το μέλλον με τον επικεφαλής της ομάδας Τότο Βόλφ να τονίζει:

«Το Sustainable Aviation Fuel έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο ταξίδια και τις επιπτώσεις που έχουμε στο περιβάλλον. Αυτό είναι ένα θέμα που σκέφτομαι πολύ προσωπικά αλλά και επαγγελματικά. Παίρνω πτήσεις πολύ συχνά, όπως και η ομάδα. Εάν πρέπει να πετάξουμε, τότε πρέπει να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο για να το κάνουμε και το SAF είναι η καλύτερη διαθέσιμη λύση για την αεροπορική βιομηχανία αυτή τη στιγμή. Στόχος μας είναι να είμαστε στην αιχμή της αλλαγής, χρησιμοποιώντας την παγκόσμια πλατφόρμα μηχανοκίνητου αθλητισμού μας ως πρότυπο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Η ανακοίνωση της Mercedes για την επένδυσή της σε Βιώσιμα Αεροπορικά Καύσιμα έρχεται αφού η Formula 1 επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για το άθλημα να χρησιμοποιεί 100% βιώσιμα καύσιμα, να μειώσει την χρήση πλαστικών μιας χρήσης και να επανεξετάσει τους τρόπους διαχείρισης και μεταφοράς του εξοπλισμού. Δηλαδή να πετύχει το Net-Zero έως το 2030, με τη βοήθεια της χρήσης 100% βιώσιμων καυσίμων που πρόκειται να εισαχθούν το 2026.ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Galaxy Hotel
Σ' αναμμένα Κάρβουνα
WebCenter - Smart Internet Solutions
Νίκος Τριανταφύλλου