Μαθητές μετέτρεψαν ένα Seat 600 σε ηλεκτρικό (video)


150 εργατοώρες, 10 νέα εξαρτήματα και 12 μαθητές από το σχολείο San Patricio της Μαδρίτης συγκροτούν το «τρίπτυχο» της μετατροπής ενός Seat 600 από βενζινοκίνητο σε ηλεκτρικό.

Τη σπίθα της μαζικής ενεργοποίησης των νεαρών άναψε ο καθηγητής τους, Manuel Amor, ο οποίος τους έθεσε ενώπιον της αποστολής να μετασκευάσουν ένα ιστορικό αυτοκίνητο σε ηλεκτρικό. Για την επίτευξη του εν λόγω μεγαλεπήβολου στόχου χρειάζονταν ένα όχημα με μικρό βάρος και διαστάσεις, ώστε να έχει ανάγκη από μικρές μπαταρίες και μικρό ηλεκτρικό μοτέρ: το 600 συγκέντρωνε τα εν λόγω χαρακτηριστικά.

Οι μαθητές επιστράτευσαν τη φαντασία τους για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ενσωματώνοντάς του μια οθόνη αφής, καθώς και ένα σύστημα αυτόματου ελέγχου εσωτερικού φωτισμού.

Όσον αφορά το ηλεκτρικό μοτέρ, οι ενθουσιώδεις νεαροί έπρεπε να δημιουργήσουν όλα τα εξαρτήματα που συνδέονται με τον κινητήρα από το μηδέν, ενώ πρόταξαν και την οικολογική τους συνείδηση χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΤΣΙ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ 317 ΙΣΤΟΡΙΚΑ SEAT

«Όταν έπρεπε να παραδώσουμε το αυτοκίνητο, παρατηρήσαμε πως έβγαινε καπνός. Τότε πιστέψαμε πως όλα είχαν χαθεί, αλλά, πάλι καλά, δεν εγκαταλείψαμε. Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε τους απαραίτητους ελέγχους στις συνδέσεις και εντοπίσαμε πως είχε καεί η ασφάλεια», επισήμανε ο καθηγητής των νεαρών αναδεικνύοντας την έντονη θέλησή τους να υπερκεράσουν τα εμπόδια που ανέκυψαν.

Το Seat 600 κατασκευαζόταν κατόπιν άδειας από τη Fiat, από το 1957 έως το 1973. Συνολικά παρήχθησαν 794.406 αυτοκίνητα, με την τιμή του τότε να είναι αντίστοιχη 390 ευρώ!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: gocar.grval m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Σ' αναμμένα Κάρβουνα
RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων
Ορθοπεδική Μέριμνα - Δημα Φλωρενια & Σια ΕΕ
Ζιαφέτ' -  Τσιπουράδικο και άλλα...