WRC: To Ράλλυ Κροατίας και οι… πρωτιές που το συνοδεύουν

WRC: To Ράλλυ Κροατίας και οι… πρωτιές που το συνοδεύουν

Το Ζάγκρεμπ θα φιλοξενήσει το ασφάλτινο Ράλλυ Κροατίας για τον τρίτο γύρο του WRC, με τα Ford Fiesta WRC της M-Sport να «φορούν» την βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα και τον Αντριέν Φουρμό, να κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο πρωτάθλημα.

Ιδιαίτερο θα είναι το τριήμερο 22-25 Απριλίου για τους Κροάτες, καθώς στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ζάγκρεμπ, θα διεξαχθεί το Ράλλυ Κροατίας για τον τρίτο γύρο του WRC, έπειτα από τα Ράλλυ Μόντε Κάρλο και Arctic Φινλανδίας.

Η Κροατία θα γίνει η 35η χώρα που διοργανώνει αγώνα WRC και αυτό το ασφάλτινο ράλι συμπληρώνει τα συνολικά 12 που αποτελούν το πρόγραμμα της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ενώ σημειώνεται ότι πέρσι το WRC ήταν το μικρότερο όλων των εποχών με τα πληρώματα να αγωνίζονται σε μόνο 7 ράλλυ.

Όμως η ανησυχία για την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των αγώνων υπάρχει και φέτος, με τον διευθυντή του WRC, Peter Thul, να αναφέρει πως τόσο το Ράλλυ Κροατίας όσο και αυτά σε Πορτογαλία και Ιταλία-Σαρδηνία προχωρούν κανονικά σε επίπεδο οργάνωσης.

«Με ή χωρίς θεατές...»

«Η πρόκληση από την πρώτη ημέρα, ήταν πως ήμασταν το μοναδικό υπαίθριο σπορ που δεν μπορούσε να διεξαχθεί πίσω από κλειστές πόρτες. Οι ειδικές διαδρομές βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο, όχι όπως η Formula 1 που βρίσκεται σε πίστα και διαθέτει paddock που προστατεύεται από φράχτες και πύλες. Έτσι έπρεπε να εγγυηθούμε πως δεν προκαλούμε πρόβλημα στη χώρα που επισκεπτόμαστε», σχολίασε σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Ο Thul τόνισε επίσης τι ανεξάρτητα από την παρουσία θεατών η διοργάνωση των ράλλυ θα συνεχίσει κανονικά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλους του παράγοντες που εμπόδισαν την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος πέρσι.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «Το Ράλλυ Κροατίας έρχεται τον Απρίλιο και υπάρχουν δύο σκέψεις: μπορούν να το κάνουν χωρίς θεατές αλλά ελπίζουν για παρουσία θεατών. Όμως θα γίνει».

Το ανανεωμένο Ford Fiesta

Το Ράλλυ Κροατίας όμως θα έχει ακόμα μία… πρωτιά καθώς τα Ford Fiesta WRC της M-Sport θα είναι εξοπλισμένα με την βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα, με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Μάλκολμ Γουίλσον, να τονίζει πως «Έχει γίνει σημαντική εσωτερική δουλειά και θα υπάρχει μεγαλύτερη εξέλιξη».

Όμως στον συγκεκριμένο αγώνα θα υπάρχει και ένα νέο πρόσωπο, με τον 25χρονο Γάλλο Αντριέν Φουρμό, να κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο WRC οδηγώντας το Ford Fiesta WRC της M-Sport, με την Red Bull να είναι ο χορηγός του, γεγονός που σημαίνει ότι το όχημα θα βαφτεί στα χρώματα των «ταύρων».

Ενθουσιασμένος και αποφασισμένος να προσπαθήσει για το καλύτερο, ο Φουρμό, δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτή την νέα πρόκληση έχοντας την υποστήριξη τόσο της M-Sport όσο και της Red Bull, οπότε το μόνο που απομένει είναι να τους δικαιώσει για την επιλογή τους.ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Preisvergleich


VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ποδήλατο Γιαννούλη
Φροντιστήριο Κλασικό
Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο
George Coiffure