Η καινοτομία συναντά την επιχειρηματικότητα

Η καινοτομία συναντά την επιχειρηματικότητα
Χέρι – χέρι βαδίζουν η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, που προσπαθεί με αργά βήματα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις…

Το απόγευμα της Τρίτης οι εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα» ολοκλήρωσαν το διήμερο της παρουσίας τους στα Γιάννενα με μία εκδήλωση αφιερωμένη στις καινοτόμες επιχειρήσεις, με τους ενδιαφερόμενους να ενημερώνονται για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και τις δυνατότητες ίδρυσης start ups επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης που μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου όπως είναι η καλλιέργεια και επεξεργασία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, τα προϊόντα ΠΟΠ όπως η φέτα, τα κρασιά, το μέλι, ο τουρισμός. Αναφέρθηκε επίσης στα τεχνολογικά βήματα που κάνει η Περιφέρεια, όπως η δημιουργία πάρκου υψηλής τεχνολογίας έκτασης 9.000 τ.μ. «Κάναμε μεγάλο αγώνα για να ξεκολλήσουμε από την 13η, την τελευταία θέση, σε ότι αφορά την ανάπτυξη. Τώρα βλέπουμε τον συντελεστή ανεργίας να έχει πέσει από το 25% στο 16%. Αν κερδίσουμε εμείς το στοίχημα θα το έχει κερδίσει και η χώρα», τόνισε.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ. Δημητρίου επισήμανε την ανάγκη παροχής κινήτρων από την πολιτεία για τις νέες επιχειρήσεις.

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Βασίλη Αναστασόπουλο επιλέχθηκε από το CERN ως ένα από τα οκτώ κέντρα επιχειρηματικότητας της Ευρώπης, για να φιλοξενήσει μία ενημερωτική εκδήλωση με στόχο τη χρηματοδότηση επιχειρηματιών και μικρών επιχειρήσεων που μπορούν να εκμεταλλευθούν τις τεχνολογίες του CERN στην αγορά.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο αρχισυντάκτης Οικονομικού της εφημερίδας Το Βήμα Ζώης Τσώλης και ο δημοσιογράφος Οικονομικού Ντίνος Σιωμόπουλος και τον συντονισμό έκανε ο εκδότης του περιοδικού Startupper Mag Ιωάννης Διονάτος.

 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: EPIRUSONLINE.GRval m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ορθοπεδική Μέριμνα - Δημα Φλωρενια & Σια ΕΕ
Πρατήριο Υγρών Καυσίμων ΕΛΙΝ
ΗΠΕΙΡΟΣ OIL
Φροντιστήριο Κλασικό