Τα πρώτα βήματα μιας νέας γαλακτοβιομηχανίας

Τα πρώτα βήματα μιας νέας γαλακτοβιομηχανίας
Το κενό που υπάρχει στην εγχώρια και την ξένη αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων, για την παραγωγή και διάθεση βιολογικών προϊόντων, υψηλής…

Η Συνεταιριστική Ηπειρωτική Βιομηχανία Γάλακτος (ΣΗΒΙΓΑΛ) ΑΕ φέρει τη σφραγίδα της εμπειρίας του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων, της εταιρείας ΖΟΙΝΟΣ, του Συνεταιρισμού Κατσικά και της Ομάδας Παραγωγών αιγοπροβατοτροφίας που έχει ήδη συγκροτηθεί. 

Οι πόρτες είναι ανοιχτές, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Χριστόδουλος Μπαλντογιάννης, για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει στο συνεταιρικό σχήμα, που θα έχει μία βασική προϋπόθεση. Την αποκλειστική παραγωγή βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων και βιολογικών φυραμάτων (ζωοτροφών).

Η εταιρεία έλαβε στις 28 Ιουνίου την οριστική έγκριση της ένταξης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, με συνολικό προϋπολογισμό 4,8 εκ ευρώ εκ των οποίων το 50% θα προέλθει από τη χρηματοδότηση του προγράμματος. 

Παράλληλα όμως, η εταιρεία αναζητά ήδη τις πιθανές ευκαιρίες σε χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για να καλύψει και μέρος της ίδιας συμμετοχής.

Αναφορικά με τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές της εταιρείας, αυτές θα δημιουργηθούν στη ΒΙΠΕ σε έκταση περίπου 20 στρεμμάτων που έχει ήδη αγοραστεί. Στην έκταση αυτή θα λειτουργήσει η καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και το συσκευαστήριο των βιολογικών φυραμάτων, όπως σημείωσε ο κ. Μπαλντογιάννης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλντογιάννη υπάρχει χώρος και ζήτηση στην εγχώρια και ξένη αγορά, ώστε να υπάρξει διάθεση και αντίστοιχα απορρόφηση των προϊόντων, που θα παράγονται, διεκδικώντας εκτός από ένα ικανοποιητικό μερίδιο στην αγορά, και ανταγωνιστικές τιμές για τους παραγωγούς.

Οι εξαγωγές αποτελούν πρώτιστο στόχο για την νεοσύστατη εταιρεία, όπως είπε, και οι βασικές προτεραιότητες θα είναι η παραγωγή βιολογικής φέτας και βιολογικών «σκληρών» τυριών.ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: EPIRUSONLINE.GRval m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων
Νίκος Τριανταφύλλου
Galaxy Hotel
Ποδήλατο Γιαννούλη