Αντιδράσεις για την ολιγοήμερη διαβούλευση

Αντιδράσεις για την ολιγοήμερη διαβούλευση
Αντιδράσεις προκαλεί τοπικά, το μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο καλούνται φορείς να απαντήσουν για το Προεδρικό Διάταγμα της λίμνης ενόψει…

Για τον Δήμο Ιωαννιτών, ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας δήλωσε χτες: «Είναι λάθος να συζητείται σε αυτό το χρόνο, ένα θέμα τόσο σοβαρό. Αμέσως μετά έχω συγκαλέσει στο δημαρχείο μια ευρεία σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους ανθρώπους που χειρίστηκαν το θέμα του Προεδρικού Διατάγματος. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές για την νέα κυβέρνηση,  δεν είναι δυνατόν να παραχθεί ένα αποτέλεσμα. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να τρέξει αυτά τα ζητήματα» είπε, ενώ τόνισε ότι είναι «πιθανόν να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο».

Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής Κων. Γάτσιος αναφέρει σε δήλωσή του: 

«Είναι ακατανόητη η σπουδή της κυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ειδικότερα, να προσπαθεί να «τακτοποιήσει» την εκκρεμότητα του Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης Παμβώτιδας. Ουδείς είναι αντίθετος στο να ολοκληρωθεί η διαδικασία δημιουργίας ενός πλαισίου προστασίας τής Λίμνης, αλλά το να δίνεται περιθώριο διαβούλευσης μόλις πέντε ημερών, όταν μάλιστα υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να θεραπευτούν, δημιουργεί βάσιμα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας. Ειδικά όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε όλον τον χρόνο να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση του Π.Δ. Παμβώτιδας αλλά δεν το έπραξε, ακολουθώντας μια παρελκυστική πολιτική, οδηγώντας το σε νέα διαβούλευση, με αποτέλεσμα να επιχειρεί τώρα, στην αποδρομή της, να δημιουργήσει τετελεσμένα. Αναρωτιέμαι ποια είναι η στάση των βουλευτών Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Θανάσης Μανταλόβας, επίσης υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ, αναφέρει:

«Πέντε  χρόνια πλήρους αδιαφορίας και αδράνειας γίνονται ξαφνικά  ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα πέντε ημερών.

Πέντε μέρες πριν παραδώσει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να κλείσει άρον – άρον ένα θέμα για το οποίο είχε όλο το χρόνο να το πράξει αλλά δεν το έκανε. 

Κι όταν αποφάσισε να το κάνει, διάλεξε ξανά τον δρόμο που ακολούθησε όλο το διάστημα στο οποίο άσκησε εξουσία: το δρόμο της αλαζονείας, της μεθόδευσης, του ευτελισμού της τοπικής κοινωνίας και των εκλεγμένων Οργάνων της.

Μπορεί τα πέντε χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην αποδείχτηκαν αρκετά για να ολοκληρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα της Παμβώτιδας.

Μπορεί οι πέντε μέρες διορία που έδωσε για τη διαβούλευση του Π.Δ. πριν αυτό οδηγηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας να μην αρκούν για να κατατεθούν τεκμηριωμένες απόψεις.

Είναι σίγουρο όμως, ότι οι πέντε μέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές είναι αρκετές για να καταλάβει ο ελληνικός λαός πως αυτή η κυβέρνηση κι αυτό το κόμμα έχουν απολέσει κάθε ίχνος πολιτικής σοβαρότητας και ευθιξίας».

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: EPIRUSONLINE.GRval m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Νίκος Τριανταφύλλου
RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων
George Coiffure
ACS ...σημαίνει courier