Logo

WRC: Βαρύτατη ποινή για τον οδηγό που παραβίασε το υγειονομικό πρωτόκολλο

WRC: Βαρύτατη ποινή για τον οδηγό που παραβίασε το υγειονομικό πρωτόκολλο

Άσχημα νέα για τον οδηγό της Hyundai Motorsport στο WRC 2, Ole Christian, Veiby καθώς η παραβίασh του υγειονομικού πρωτοκόλλου του «στοίχησε» την δυνατότητα να αγωνιστεί για τους επόμενους 6 μήνες.

Μπορεί η αγωνιστική δράση να έχει επανέλθει στην συντριπτική πλειοψηφία των αθλημάτων, όμως οι αγώνες σε όλα τα σπορ ανά τον κόσμο διεξάγονται κάτω από ένα αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο ακολουθούν όλα τα μέλη των αποστολών.

Το γεγονός αυτό επηρέασε το WRC και έφερε αλλαγές στον Διεθνή Αγωνιστικό Κώδικα, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού να προβλέπει αυστηρές ποινές για όσους δεν τον ακολουθούν.

Η περίπτωση του οδηγού της Hyundai Motorsport στο WRC 2, Ole Christian, Veiby, απασχόλησε τον κόσμο του WRC καθώς ο νεαρός Νορβηγός παραβίασε τα πρωτόκολλα κατά τη διάρκεια του Ράλλυ Πορτογαλίας και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί για τους επόμενους 6 μήνες.

Σημειώνεται ότι ο Veiby είχε συναντήσει έναν άλλο οδηγό, τον Andreas Mikkelsen, ο οποίος είδε διαγνωστεί θετικός στον ιό μερικές ημέρες νωρίτερα και του απαγορεύτηκε η συμμετοχή στο Ράλι Πορτογαλίας, με τον πρώτο να μην δηλώνει την επαφή που είχε με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Εκτός αυτού, ο Νορβηγός μαζί με τον συνοδηγό του, Jonas Andersson, ταξίδεψαν από την Πορτογαλία στην Ισπανία, παρά τις απαγορεύσεις που υπάρχουν για τις διεθνείς μετακινήσεις λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί και ο Andersson με τρίμηνο αποκλεισμό απο την ενεργό δράση.

Η θέση της FIA

«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και η FIA λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους κανονισμούς και τις διαδικασίες του Διεθνούς Αγωνιστικού Κώδικα (FIA ISC) για να μειώσουν τα κρούσματα των ατόμων που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα.

Ο κύριος Veiby δεν δήλωσε ότι είχε στενή επαφή με θετικό κρούσμα τις ημέρες που προηγούνται της Πορτογαλίας και επιπλέον προέβει σε απαγορευμένη μετακίνηση από την Πορτογαλία στην Ισπανία.

Δεν ζήτησε, άδεια να φύγει από την Πορτογαλία και να επιστρέψει στην Ισπανία, ενώ θα έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα 10 ημερών στην Πορτογαλία. Η κίνησή του αποτελεί σοβαρή παραβίαση των κανονισμών», αναφέρει μεταξύ άλλων η επίσημη τοποθέτηση της FIA.

Έτσι ο 24χρονος οδηγός θα χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς, καθώς η ποινή του έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 23 Νοεμβρίου, δηλαδή δέκα μέρες μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου αγώνα της σεζόν (11-14 Νοεμβρίου στην Ιαπωνία).

Η «απολογία» του Veiby

Μιλώντας μετά την ανακοίνωση της ποινής του, ανέφερε:

«Εγώ ακολούθησα το πρωτόκολλο μόλις έμαθα ότι είμαι θετικός στον ιό και τέθηκα σε ατομική καραντίνα στο ξενοδοχείο.

Μετά από επικοινωνία που είχε με άτομο του επιτελείου που φροντίζει για αυτά τα θέματα, μου έδωσε να καταλάβω ότι θα μπορούσα να μεταβώ στο σπίτι μου το οποίο βρίσκεται στην Ισπανία, απλά έπρεπε να πάω οδηγώντας ώστε αν αποφύγω επαφή με άλλα άτομα.

Σοκαρίστηκα όταν έμαθα την βαριά ποινή που μου επιβλήθηκε από τους αγωνοδίκες και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν είχα την πρόθεση να βλάψω κανέναν, ούτε να θέσω την υγεία του οποιουδήποτε σε κίνδυνο».

  • WRC
  • ΠΟΙΝΗ
  • ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΠΑΝΔΗΜΙΑ


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Steuernachrichten


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter