Logo

F1: Ένας… άσσος στο μανίκι του Ντανιέλ Ρικιάρντο

F1: Ένας… άσσος στο μανίκι του Ντανιέλ Ρικιάρντο
Μπορεί να έχει αμφισβητηθεί αρκετά, όμως ο Ντανιέλ Ρικιάρντο είναι έτοιμος να κάνει την μεγάλη επιστροφή στο φετινό πρωτάθλημα της F1.

Έντονη κριτική αναφορικά με την αγωνιστική του φόρμα δέχεται φέτος ο Αυστραλός πιλότος της McLaren, Ντανιέλ Ρικιάρντο, με τον ίδιο να δείχνει προβληματισμένος σχετικά με όσα συμβαίνουν στα Γκραν Πρι, παρά την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει.
Ο 32χρονος είναι ένας από τα πιο… χαμογελαστά πρόσωπα στην F1 και παρά τις δύσκολες ημέρες που πέρασε τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα, δεν έχασε το χιούμορ και την καλή του διάθεση, όμως ξέρει ότι όταν μπαίνει μέσα στο μονοθέσιο πρέπει να αντιμετωπίζει τα πράγματα με σοβαρότητα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Βρετανικής ομάδας, Ζακ Μπράουν, είπε σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Sky Sports ότι ο Ρικιάρντο «δεν είχε ανταποκριθεί στις προσδοκίες του ή στις δικές μας» έχοντας ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν του 2022. Το μέλλον του στην McLaren ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε έντονα και συνεχίζει να υπάρχει καθώς ο ίδιος ο οδηγός παραδέχεται ότι δεν έχει ανταποκριθεί πλήρως στους στόχους που είχε θέσει.

«Δεν έχω κάνει κάτι θεαματικό»

Όταν ρωτήθηκε για τις σκέψεις του ενόψει του αγώνα της Κυριακής στο Μπακού απάντησε: «Λατρεύω να αγωνίζομαι στην F1 και ένα πράγμα που μου αρέσει σε αυτό το άθλημα είναι η προσπάθειά που καταβάλλω για να φτάσω στην κορυφή. Το γεγονός όμως ότι βρίσκεσαι υπό το φως της δημοσιότητας σου προσθέτει ένα… βάρος.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους που με σχολιάζουν γιατί δεν έχω κάνει τίποτα θεαματικό φέτος. Αλλά βαθιά μέσα μου, εξακολουθώ να ξέρω τι μπορώ να κάνω και ανυπομονώ να το δείξω, αυτό που ελπίζω είναι να έρθει γρήγορα αυτή η στιγμή».

Η McLaren είναι τέταρτη στη βαθμολογία των κατασκευαστών μπροστά από την Alfa Romeo, καθώς ελπίζει να συνεχίσει μια δυνατή πορεία στο Μπακού, έχοντας σκοράρει στα τέσσερα Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν μέχρι σήμερα.

Έτοιμος για την επιστροφή...

 {https://twitter.com/Motorsport/status/1534869058457321475}

Γεγονός είναι ότι ο ομόσταυλός του, Λάντο Νόρις, δεν αντιμετωπίζει τόσες δυσκολίες με το μονοθέσιο της MCL36 (σ.σ. γεγονός που μαρτυρούν και τα αποτελέσματα) αλλά ο Αυστραλός ξέρει ότι για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της ομάδας πρέπει να φέρει μερικούς βαθμούς.

Σημειώνεται ότι ο Ρικιάρντο εκτός των άλλων θέλει να σταματήσει ένα αρνητικό ρεκόρ με 4 συνεχόμενους αγώνες χωρίς να τερματίσει μέσα στην βαθμολογούμενη δεκάδα, το οποίο είχε ξανακάνει το 2012-2013 όταν καθόταν στο μονοθέσιο της Toro Rosso (σ.σ. τότε οι αγώνες ήταν σε δύο διαφορετικές χρονιές αλλά σημειώνονται ως 4 συνεχόμενα αποτελέσματα).

Όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι στην πίστα του Μπακού, λίγοι μπορούν να επιχειρήσουν τα προσπεράσματα που πραγματοποιεί εκείνος, όπως το εντυπωσιακό τριπλό προσπέρασμα που είχε κάνει το 2017 στον δρόμο προς την νίκη. Έτσι απομένει να δούμε εάν ο Ρικιάρντο κρατάει έναν… άσσο στο μανίκι του και για φέτος.

Δείτε το βίντεο:

{https://twitter.com/F1/status/1533393944985452545}

 



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Versicherungsvergleich


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter