Logo

Οι πιλότοι της F1 ενάντια στις ρατσιστικές συμπεριφορές των φιλάθλων

Οι πιλότοι της F1 ενάντια στις ρατσιστικές συμπεριφορές των φιλάθλων
Ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και τις ανάρμοστες συμπεριφορές των φιλάθλων, οι πιλότοι της F1 έστειλαν το δικό του μήνυμα.  

Ο οδηγός της Red Bull, Σέρχιο Πέρεζ, ζήτησε να αποκλειστούν ισόβια οι θεατές που προβαίνουν σε ρατσιστικές συμπεριφορές και λεκτικές επιθέσεις, κατά την διάρκεια των Γκραν Πρι της F1.

Τα σχόλιά του και παρόμοια από συναδέλφους του, ακολουθούν τα όσα έγιναν στον τελευταίο αγώνα στην Αυστρία, με αρκετούς φιλάθλους να καταγγέλλουν ρατσιστική, σεξιστική και ομοφοβική κακοποίηση. «Δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ», είπε ο Πέρεζ. «Πρέπει να τους απαγορεύσουμε την είσοδο ισόβια γιατί δεν μοιράζονται τις αξίες μας. Μερικοί οπαδοί δεν θα πρέπει να μπορούν να ντροπιάζουν το άθλημά μας με αυτόν τον τρόπο».

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Sebastian Vettel, ο οποίος έχει γίνει ακτιβιστής σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα, είπε ότι πιστεύει ότι το πρόβλημα πάντα υπήρχε απλά τώρα έρχεται στο φως.

«Πιστεύω ότι υπήρξε μια αλλαγή στη στους φιλάθλους. Όλοι μπορούμε να δούμε τον ενθουσιασμό για τη F1, με ένα νεότερο κοινό κατά μέσο όρο να έρχεται στην πίστα. Αυτά τα περιστατικά πιθανώς ήταν πάντα εκεί, αλλά ποτέ δεν ήταν σωστό να γίνονται.

Η νέα γενιά να έρχεται στις πίστες της F1, παραπονιέται για τα όσα ανάρμοστα γίνονται και χρησιμοποιεί διαφορετικές πλατφόρμες για να παραπονεθεί γι’ αυτό», είπε.

Ο Γερμανός πιλότος της Aston Martin τόνισε την σημαντικότητα των πρωτοβουλιών που παίρνουν τα άτομα που αποφασίζουν να μιλήσουν δημόσια για όσα γίνονται αλλά… δεν φαίνονται.

«Είναι υπέροχο να βλέπεις ανθρώπους να έχουν το θάρρος να σταθούν και να μιλήσουν για το πρόβλημά τους, γιατί μαθαίνοντάς το μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Συνεχίζεται εδώ και αρκετό καιρό σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Δεν υπάρχει χώρος για αυτά τα πράγματα», τόνισε.

 we race as one

Ο επτά φορές πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον, έχει κάνει πολλές και μακροχρόνιες προσπάθειες για να εξαλειφθεί ο ρατσισμός στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, συνεργαζόμενος με την F1 αλλά και πολλούς συναδέλφους του.

«Η F1 100% θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει περισσότερα. Είχαμε την πρωτοβουλία "We Race As One". Αυτό ήταν απλώς μια κουβέντα. Ξέρω ότι η F1 επικεντρώνεται στο να κάνει περισσότερα. Αλλά μπορούμε πάντα να κάνουμε περισσότερα όλοι μαζί. Όλοι μπορούν να κάνουν περισσότερα. Ο καθένας πρέπει να προσπαθεί για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

 



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Versicherungsvergleich


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter