Logo

Κάθε πότε πρέπει να βάζετε βενζίνη – Κόλπα για εξοικονόμηση καυσίμων

Κάθε πότε πρέπει να βάζετε βενζίνη – Κόλπα για εξοικονόμηση καυσίμων
Οι σωστές πρακτικές για οικονομία στη βενζίνη.

Οι τιμές της βενζίνης, αλλά και των καυσίμων εν γένει, έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, κάτι που δυστυχώς το fuel pass δεν καταφέρνει να καλύψει.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι οδηγοί ψάχνουν με αγωνία να βρουν τρόπους για να μειώσουν την κατανάλωση της βενζίνης στο όχημά τους, επιστρατεύοντας μερικά κόλπα για μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Έχουμε στο παρελθόν για το κουμπί που μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε βενζίνη και υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα, καθώς και για το κόλπο με το κέρμα για οικονομία στα καύσιμα έως και 20%.

Αυτή τη φορά, έχουμε ετοιμάσει έναν σύντομο οδηγό σε σχέση με το κάθε πότε θα πρέπει να βάζετε βενζίνη για να πετύχετε τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση.

Η ιδανική ταχύτητα για εξοικονόμηση βενζίνης

Σύμφωνα με το Royal Automobile Club, οδηγώντας κάτω από το μέσο όρο ταχύτητας, μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 47% από τη βενζίνη ή το πετρέλαιο που θα καταναλώσετε, ιδίως όταν πρόκειται διαδρομές μέσα από αυτοκινητόδρομους.

Αυτό συμβαίνει επειδή με την αύξηση της ταχύτητας μεγαλώνει και η αντίσταση του αέρα, η οποία μάλιστα ανεβαίνει και εκθετικά. Για να μπορέσει το όχημα να έχει την απαραίτητη ορμή έτσι ώστε να ξεπεράσει την αυξημένη αντίσταση, χρειάζεται να καταναλώσει περισσότερο καύσιμο.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του Guardian, η ιδανική ταχύτητα στους αυτοκινητόδρομους είναι ιδανικά στα 80-85 χιλιόμετρα την ώρα

Μην περιμένετε μέχρι να αδειάσει το ντεπόζιτο για να βάλετε βενζίνη

Όταν το ντεπόζιτο είναι σχεδόν άδειο, η αντλία βενζίνης του αυτοκινήτου αναγκάζεται να ρουφά και την παραμικρή ποσότητα που βρίσκεται στον πάτο του, μαζί με σκόνη, βρωμιά, σκουπίδια και άλλα σωματίδια.  Έτσι, αυξάνεται τόσο ο κίνδυνος να φράξει το φίλτρο καυσίμου, όσο και ο κίνδυνος υπερθέρμανσης της αντλίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να ανάβει το λαμπάκι της βενζίνης αλλά να φροντίζετε το ντεπόζιτο να μένει γεμάτο τουλάχιστον κατά 25%.

Γιατί δεν πρέπει να γεμίζετε εντελώς το ντεπόζιτο

Όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος του αυτοκινήτου, τόσο μεγαλύτερη και η κατανάλωση βενζίνης. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι σημαντικό να μην κουβαλάτε μαζί σας περιττά πράγματα που δε χρειάζεστε, ειδικά στα μακρινά σας ταξίδια.

Σύμφωνα με το τεχνολογικό περιοδικό «Technology», όταν το ντεπόζιτο είναι γεμάτο, τότε προσθέτετε αχρείαστο βάρος στο αυτοκίνητό σας, επομένως καλό μη «φουλάρετε» αλλά να γεμίζετε τα ¾ από το ντεπόζιτο.

Το κόλπο αυτό, όμως, πιάνει μόνο εάν βρίσκετε συχνά βενζινάδικα στο δρόμο σας, ειδάλλως η κατανάλωση βενζίνης μπορεί να είναι μεγαλύτερη εάν κάνετε επιπλέον ταξίδια μέχρι το πρατήριο.



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Preisvergleich


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter