Logo

Λεκλέρ: «Σε εκείνο τον αγώνα έχασα το φετινό πρωτάθλημα»

Λεκλέρ: «Σε εκείνο τον αγώνα έχασα το φετινό πρωτάθλημα»
Ο πιλότος της Ferrari μίλησε για το Γκραν Πρι όπου συνειδητοποίησε ότι η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της F1 δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Έχοντας ξεκινήσει δυναμικά το 2022 η Ferrari είχε βλέψεις τόσο για τον τίτλο στους οδηγούς όσο και στους κατασκευαστές, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμεναν και μια σειρά από αποφάσεις σε συνδυασμό με ορισμένες ατυχίες τους έφερε σε σημείο να μάχονται για να κατακτήσουν την 2η θέση στο πρωτάθλημα. Ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά τα αντίστοιχα πρωταθλήματα, όμως ο άσσος της «σκουντερία» Σαρλ Λεκλέρ παρέμεινε ανταγωνιστικός και προσπάθησε να σταματήσει την επέλαση του Ολλανδού.

Μιλώντας ανοιχτά αναφορικά με το σημείο όπου συνειδητοποίησε ότι η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος δεν θα είναι εύκολη υπόθεση ο Μονεγάσκος είπε στο Motorsport.com: «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτή η στιγμή είναι το Γαλλικό Γκραν Πρι, αλλά για μένα ήταν στο Βέλγιο, στο ΣΠΑ».

Υπενθυμίζεται ότι στην Γαλλία, ο Λεκλέρ οδηγούσε την κούρσα και η Red Bull του Φερστάπεν έμοιαζε αδύναμη να μπορέσει να πραγματοποιήσει ένα προσπέρασμα, όμως ένα μικρό λάθος κόστισε στον πρώτο τον αγώνα με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να ξεφύγει 63 βαθμούς μπροστά στην κατάταξη.

«Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πίστευα ότι είχαμε ακόμα τη δυνατότητα να παραμείνουμε στον αγώνα μέχρι το τέλος», συμπλήρωσε ο Λεκλέρ. «Όμως τότε έφτασε το Βελγικό Γκραν Πρι και ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο της σεζόν στο οποίο η Red Bull ήταν πραγματικά ανώτερη από πλευράς ρυθμού. Μετά από εκείνον τον αγώνα σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε ανέπαφες τις πιθανότητές μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Έτσι τόσο η Ferrari όσο και ο ίδιος ο οδηγός βασίζονται στις καινοτομίες που μπορούν να φέρουν το 2023 και να μπουν δυνατά στην διεκδίκηση του τίτλου από το πρώτο Γκραν Πρι. «Προς το παρόν, πιστεύω ότι τα σημεία στα οποία πρέπει βελτιωθούμε είναι η διαχείριση των ελαστικών, η επικοινωνία, η στρατηγική και η αξιοπιστία μας. Κάτι που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε στο πρώτο μισό της σεζόν και που έπρεπε να το διαχειριστούμε υπό πίεση», πρόσθεσε ο Μονεγάσκος.

{https://twitter.com/Motorsport/status/1590683408392650752}

 



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Versicherungsvergleich


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter