Logo

Γκραν Πρι Βραζιλίας: Ιστορική Pole Position για τον Κέβιν Μάγκνουσεν και την Haas

Γκραν Πρι Βραζιλίας: Ιστορική Pole Position για τον Κέβιν Μάγκνουσεν και την Haas
Ο Κέβιν Μάγκνουσεν πήρε την pole position ενόψει του Σαββατιάτικου Sprint race για το Γκραν Πρι Βραζιλίας της Κυριακής.  

Ιστορική ημέρα για τον Κέβιν Μάγκνουσεν και την Haas, καθώς ο Δανός πιλότος σημείωσε την πρώτη Pole position της καριέρας του και την πρώτη στην ιστορία της ομάδας. Οι σημερινές κατατακτήριες αφορούν το Sprint Race του Σαββάτου (12/11) το οποίο θα καθορίσει την σειρά εκκίνησης στο Γκραν Πρι της Κυριακής, οπότε η σειρά με την οποία τερμάτισαν οι πιλότοι σήμερα δεν είναι… δεσμευτική για τον μεγάλο αγώνα.

{https://twitter.com/HaasF1Team/status/1591160378276614145}

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο καιρός ήταν βροχερός από το πρωί, γεγονός που σημαίνει ότι οι ομάδες επέλεξαν να βγάλουν τους οδηγούς τους με την intermediate γόμα στις ελεύθερες δοκιμές που έγιναν νωρίτερα. Έτσι η πίστα «πατήθηκε» kai στέγνωσε σε ορισμένα σημεία, με αποτέλεσμα να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν και τα στεγνά ελαστικά.

Όμως οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν καθόλου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να δυσκολευτούν με τον χειρισμό του μονοθεσίου λόγω έλλειψης πρόσφυσης σε ορισμένα σημεία της πίστας. Έτσι ο Λατίφι, οι δύο Alfa Romeo των Ζου - Μπότας, ο Τσουνόντα και ο Μικ Σουμάχερ αποκλείστηκαν από το Q1 και δεν κατάφεραν να κερδίσουν ένα καλύτερο πλασάρισμα. Η υγρασία που είχε «κρατήσει» η πίστα συνέχισε να δυσκολεύει αρκετούς πιλότους, όμως η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά και εκτός Q2 βρέθηκαν οι Άλμπον, Γκασλί, Φέτελ, Ρικιάρντο και Λανς Στρολ.

Η τελική μάχη για την pole position ξεκίνησε, αλλά διακόπηκε 8 λεπτά πριν την λήξη της καθώς ο Τζορτζ Ράσελ (Mrrcedes) επειχείρησε να κάνει έναν γρήγορο γύρο με την μαλακή γόμα. Η βροχή δυνάμωσε και έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αμμοπαγίδα.

Οι πιλότοι είχαν προλάβει να σημειώσουν μόλις έναν γύρο στο ξεκίνημα της διαδικασίας (σ.σ. δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν την Pole position με παραπάνω προσπάθειες) με τον Δανό της Haas, Κέβιν Μάγκνουσεν, να είναι πρώτος. Ο διοργανωτές γνωστοποίησαν ότι η πίστα θα είναι «ελεύθερη» για να βγουν οι πιλότοι και να σημειώσουν γύρους, αλλά η βροχή δυνάμωσε και καμία ομάδα δεν ρίσκαρε να βγάλει το μονοθέσιό της.

Έτσι ο χρόνος στο Q3 ολοκληρώθηκε και το πάρτι άρχισε στο γκαράζ της Haas η οποία πανηγύρισε την πρώτη της Pole Position στην F1, καταφέρνοντας το… ακατόρθωτο, με την βοήθεια του καιρού.

{https://twitter.com/F1/status/1591160645575057408}

 



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Versicherungsvergleich


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter