Logo

BYD Seagull: Ηλεκτρικό μίνι από την Κίνα με τιμή εκκίνησης 8.200 ευρώ

BYD Seagull: Ηλεκτρικό μίνι από την Κίνα με τιμή εκκίνησης 8.200 ευρώ
H κινέζικη BYD θα λανσάρει εντός του έτους το ηλεκτροκίνητο Seagull νέας γενιάς για την πόλη, το οποίο θα προσφέρει έως 200 χιλιόμετρα αυτονομία και θα ξεκινά κάτω από τις 9.000 ευρώ.

Καινούργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σύγχρονων προδιαγραφών με λιγότερα από 9.000 ευρώ; Δεν πρόκειται για ανέκδοτο, αλλά για κάτι που θα γίνει μέσα στο τρέχον έτος πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο ηλεκτρικό μίνι Seagull νέας γενιάς, που θα παράγεται από την κινέζικη εταιρεία BYD, γνωστή και ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών στον κόσμο.

Το αμάξωμα του μικρού, πεντάθυρου μοντέλου διαθέτει καμπύλες γραμμές, που συνδυάζονται με προβολείς με έντονες γωνίες, ενώ το μήκος του αυτοκινήτου ανέρχεται σε μόλις 3,7 μέτρα, το πλάτος σε 1,7 μ. και το ύψος σε 1,54 μ. Για το εσωτερικό δεν γνωρίζουμε προς το παρόν πολλά πράγματα, αν εξαιρέσουμε κάποιες ανεπίσημες φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

BYD Seagull, ελλαδα, τιμη, greece, price, range, interior, dimensions, battery

Το πεντάθυρο αμάξωμα έχει 3,7 μ. μήκος, 1,7 μ. πλάτος και 1,54 μ. ύψος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το BYD Seagull θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 55 kW (75 ίππων) και με μία σχετικά μικρή μπαταρία χωρητικότητας 31 kWh. Η αυτονομία του κινέζικου μίνι θα αγγίζει τα 200 χιλιόμετρα και δεν είναι μεν μεγάλη, ωστόσο κρίνεται επαρκής για ένα μοντέλο που θα κινείται σχεδόν αποκλειστικά σε αστικό περιβάλλον με μικρές καθημερινές διαδρομές.

Πάνω από 1,5 εκατ. ηλεκτρικά μίνι πωλήθηκαν πέρυσι στην Κίνα

Η βασική έκδοση θα κοστίζει από 60.000 κινέζικα γιουάν, που αντιστοιχούν σε περίπου 8.200 ευρώ με βάση την τρέχουσα ισοτιμία. Το κόστος ανεβαίνει φυσικά ανάλογα με τον πρόσθετο εξοπλισμό και φτάνει με φουλ εξτρά έως τις 13.700 ευρώ. Ακόμη όμως και έτσι παραμένουν οι τιμές σε πρωτόγνωρα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα που κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

BYD Seagull, ελλαδα, τιμη, greece, price, range, interior, dimensions, battery

Οι φωτογραφία του εσωτερικού είναι ανεπίσημη και διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Το νέο BYD Seagull προορίζεται αρχικά μόνο για την κινέζικη αγορά και θεωρείται αβέβαιο, αν προβλέπεται αργότερα η εξαγωγή του σε άλλες χώρες. Η κατηγορία στην οποία εντάσσεται είναι πολύ ανταγωνιστική στη χώρα κατασκευής του, όπου κυκλοφορούν διάφορα μικρά ηλεκτροκίνητα μοντέλα με συνολικές πωλήσεις άνω των 1.500.000 μονάδων το 2022 και με αυξητική τάση για εφέτος.



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Preisvergleich


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter