Logo

Formula 1: Οι αλλαγές στους κανονισμούς, το Γκραν Πρι στην Αφρική και η πρώτη γυναίκα οδηγός

Formula 1: Οι αλλαγές στους κανονισμούς, το Γκραν Πρι στην Αφρική και η πρώτη γυναίκα οδηγός

O Στέφανο Ντομενικάλι δίνει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για το μέλλον της Formula 1, σχολιάζοντας τους νέους κανονισμούς, τα επερχόμενα Γκραν Πρι ανά τον κόσμο και τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται…

Απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με το μέλλον της Formula 1 έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Στέφανο Ντομενικάλι, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες, χωρίς όμως να αποκαλύψει λεπτομέρειες για ορισμένα φλέγοντα ζητήματα.

Σημειώνεται ότι ο 55χρονος αξιωματούχος από την Ίμολα ηγήθηκε του αγωνιστικού τμήματος της Ferrari μέχρι τις αρχές του 2014 και μετά εντάχθηκε στο δυναμικό της Audi όπου το 2016 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου και γενικού διευθυντή της (θυγατρικής της γερμανικής εταιρείας) Lamborghini.

Ο Ντομενικάλι πήρε τη θέση του Τσέις Κάρι, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της F1 από τότε που ο Όμιλος Liberty Media ανέλαβε τα δικαιώματα, το 2017 και έχει πρωτοστατήσει στις αποφάσεις που έχει λάβει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για την εξέλιξη της Formula 1.

Αρχικά δέχθηκε ερώτηση αναφορικά με την κυριαρχία της Mercedes στο πρωτάθλημα και αν προβλέπει να συνεχίζεται και τα επόμενα χρόνια, με τον ίδιο να απαντά αρνητικά τονίζοντας τον σεβασμό που έχει προς όλους τους φιλάθλους της γερμανικής ομάδας.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που έδωσε για το μέλλον της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν το γεγονός ότι αναφέρθηκε σε διεξαγωγή αγώνα στην Αφρική μέσα στα επόμενα 5 χρόνια αλλά και στην διοργάνωση δύο Γκραν Πρι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναφερόμενος στην ταχύτητα των μονοθεσίων μετά την αλλαγή των κανονισμών το 2022 αλλά και του σχεδιασμού του, ο Ντομενικάλι, είπε με σιγουριά ότι τα οχήματα της F1 θα παραμείνουν τα πιο γρήγορα αγωνιστικά στον κόσμο.

«Αυτός είναι ο στόχος. Σε κάθε περίπτωση ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει πολλές παραμέτρους. Δεν έχει να κάνει μόνο με το ποιο όχημα είναι το πιο γρήγορο στην ευθεία, αλλά και με την ισορροπία που πρέπει να βρεθεί προκειμένου οι χρόνοι των μονοθεσίων να είναι γρήγοροι καθ’ όλη την διάρκεια ενός αγώνα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης σημείωσε ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε μία γυναίκα να οδηγεί μονοθέσιο της Formula 1, με την Τζέιμι Τσάντγουικ να είναι ένα από τα ονόματα που απασχολούν τους αρμόδιους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς είναι ήδη μέλος της Williams Racing.

Ο Ιταλός Διευθύνων Σύμβουλος έβαλε και ένα τέλος στα σενάρια για την μείωση των ημερών της αγωνιστικής δράσης από τρεις σε δύο, αναφέροντας ότι όλοι στον κλάδο οργάνωσης των αγώνων θέλουν να προσφέρουν την Formula 1 στους φιλάθλους και το κοινό που ταξιδεύει από όλα τα μέρη του κόσμου για να βρεθεί κοντά σε ένα Γκραν Πρι, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει αλλαγή πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Δείτε το βίντεο στο οποίο ο Στέφανο Ντομενικάλι δίνει απαντήσεις σε όλα τα σημαντικά ζητήματα για την F1:



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Preisvergleich


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter